Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

copil abuzat

Surse judiciare spun în exclusivitate pentru STIRIPESURSE că o educatoare care a fost trimisă recent în judecată pentru şase fapte de purtare abuzivă în legătură cu copii pe care îi avea în grupa sa, a revenit de miercuri, în grădiniţa în care lucra, după ce instanţa i-a revocat măsura controlului judiciar ce a fost luat faţă de ea pe parcursul anchetei.

Concret, spun sursele citate, ar fi vorba de Dana Munteanu, educatoare la grădiniţa Albinuţa din Capitală iar femeia este judecată la Judecătoria Sectorului 2 pentru două fapte de purtare abuzivă în formă simplă şi patru fapte de purtare abuzivă în formă continuată.

Potrivit portalului instanţelor de judecată dosarul femeii a fost trimis în judecată pe Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 în luna noiembrie 2019 iar de atunci până în prezent acesta a ieşit din faza camerei preliminare.

Anchetă validată, martori neaudiaţi

Potrivit sursei publice de informare deşi ancheta a fost validată în decembrie, nu există date în fişa dosarului conform cărora cazul ar fi început să se judece.

"În temeiul art. 346 alin. 1 NCPP rap. la art. 342 NCPP constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 04.11.2018, în dosarul de urmărire penală nr. 11676/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 2 Bucureşti, privind pe inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA (…), a administrării probelor şi a efectuării a actelor de urmărire penală. In temeiul art. 342 din Codul de procedură penală constată că este competentă material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză.

Dispune începerea judecăţii cauzei faţă inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA, pentru infracţiunea reţinută în sarcina sa prin rechizitoriu. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 16.12.2019", se arată pe portalul instanţelor.

Lăsată "la locul faptei"

Sursele STIRIPESURSE afirmă că pe parcursul urmăririi penale procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar faţă de această educatoare iar măsura a fost validat şi menţinută ulterior iar contestaţiile acesteia respinse de către instanţă.

Potrivit aceleiaşi surse una dintre obligaţiile impuse era aceea ca femeia să nu mai meargă în Grădiniţa Albinuţa, respectiv locul în care se presupune că ar fi comis faptele.

După trimiterea în judecată a dosarului instanţa a menţinut de două ori măsura preventivă în cazul inculpatei Munteanu iar în 11 februarie a stabilit:

"În temeiul art. 362 rap. la art. 208 şi art. 215 ind. 1 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA (…), prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti pronunţată la data de 15.05.2019, în dosarul nr. 11676/P/2017.

In temeiul art. art. 242 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata MUNTEANU ELENA DANIELA prin Ordonanţa din data de 15.05.2019, pronunţată în dosarul nr. 11676/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecătoria Sector 2. În temeiul art. 275 C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 11.02.2020.".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.