Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalului Musica Barcensis continuă cu un program incendiar

PS 4
festival

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Musica Barcensis continuă în fiecare weekend din luna august, după ce, în iulie, spectacolele manifestării au adus aproximativ 400 de artiști în cele zece spectacole care au avut deja loc în bisericile evanghelice fortificate din Brașov și din împrejurimi.

Organizatorii celei de-a IX-a ediții a Festivalului Musica Barcensis au anunțat că numărul spectatorilor care au aplaudat cele zece spectacole ce au avut loc deja în bisericile evanghelice fortificate din Brașov și împrejurimi în cadrul manifestării se apropie de 3.000.

"În luna august ne așteaptă concerte variate, în fiecare weekend, polul central al concertelor de duminică mutându-se la biserica evanghelică fortificată din Prejmer, inclusă în patrimoniul UNESCO, cu o acustică de excepție. Cele opt concerte din august aduc în prim-plan artiști consacrați (Ansamblul Cantate Domino), ansambluri cunoscute și premiate (The Chamber Music Project, Cvartetul Arcadia), muzicieni internaționali și combinații mai puțin obișnuite de instrumente (Tehran Recorder Atelier - Iran și duoul format din Marko Dzomba - Serbia, și Ioan-Dragoș Dimitriu - Austria), concerte educative cu și pentru copii (The Fernandez Family - trio pian, orgă, vioară și Bucharest Winds Ensemble, cu povestea simfonică "Petrică și Lupul")", arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul se încheie pe 26 august, la Prejmer, cu concertul aniversar Jugendbachchor, ansamblu ce sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

"Festivalul Musica Barcensis este și în luna august un prilej pentru spectatorii de toate vârstele de a evada din cotidian și de a petrece un timp de calitate în compania muzicii, în spațiile gotice sau clasiciste ale bisericilor fortificate din Țara Bârsei", notează brașovenii din spatele festivalului.

Programul Festivalului Musica Barcensis - Ediția a IX-a, luna august: sâmbătă, Hărman - The Chamber Music Project - ora 18.00; duminică, Prejmer - Cantate Domino - ora 17.00; 11 august, Cristian - Tehran Recorder Atelier din Iran - ora 18.00; 12 august, Prejmer - Duo saxofon și orgă - Marko Dzomba / Dragoș Dimitriu - ora 17.00; 18 august, Râșnov - The Fernandez Family - ora 18.00; 19 august, Prejmer - Cvartetul Arcadia - ora 17.00; 25 august, Sf. Martin - Bucharest Winds Ensemble - ora 19.00; 26 august, Prejmer - Jugendbachchor & Capella Coronensis - ora 17.00.

Manifestarea este organizată de Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România - Parohia Brașov și de Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Cristian, Ghimbav, Hărman, Hălchiu, Prejmer, Râșnov, Sânpetru și Vulcan, intrarea la toate concertele fiind liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.