Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIA deschide calea intrării echipei Andretti în Formula 1

fiaerc.com
wrc automobilism

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat luni că a dat undă verde grupării Andretti Formula Racing pentru a deveni a unsprezecea echipă de Formula 1, după ce a acceptat candidatura acesteia în cea de-a treia şi ultima fază de selecţie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Echipa Andretti a fost singura dintre cele patru candidate care a fost admisă în etapa a doua a procesului de selecţie pentru a atinge etapa următoare, însă locul său pe grilă rămâne sub rezerva încheierii unui acord comercial cu Liberty Media, deţinătoarea drepturilor Formulei 1.

"Luăm act de concluziile FIA în legătură cu prima şi a doua fază a procesului lor, iar acum vom efectua propria noastră evaluare a solidităţii acestei candidaturi", a precizat Formula 1 într-un comunicat.

FIA, organismul care supervizează sportul cu motor la nivel mondial, a lansat în ianuarie un proces care permite potenţialilor noi participanţi să se alăture campionatului începând din 2025 sau 2026.

Majoritatea echipelor existente s-au opus expansiunii, calendarul noului sezon urmând să cuprindă un număr record de 24 Mari Premii.

Candidatura echipei Andretti este condusă de Michael Andretti, fost pilot de Formula 1, şi fiul său Mario Andretti, campion mondial de Formula 1 în 1978.

Andretti Global şi-a relansat candidatura pentru intrarea în Formula 1 la începutul acestui an, anunţând un parteneriat cu General Motors pentru a furniza motoare Cadillac echipei propuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.