Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIBA a anunțat că a atribuit Qatarului organizarea Cupei Mondiale masculine din 2027

Federaţia internaţională de baschet (FIBA) a anunţat vineri că a atribuit Qatarului organizarea Cupei Mondiale masculine din 2027, toate partidele urmând să se dispute la Doha, în timp ce ediţia feminină din 2026 va avea loc în Germania, informează EFE.

"În luarea deciziei, Consiliul Central al FIFA a fost impresionat de ofertă şi, în special, de elementele din jurul naturii geografice, de flexibilitatea unică a programării locaţiei turneului, pentru a servi mai bine fanii, precum şi de un accent pe sustenabilitate", a subliniat organizaţia într-un comunicat, conform Agerpres.

FIBA a subliniat că a ales Qatarul ca ţară organizatoare pentru că este "una dintre cele mai bine conectate destinaţii din lume, cu zboruri directe din majoritatea ţărilor posibile participante". La asta se adaugă şi noua reţea de transport, care a fost deja utilizată cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal masculin, câştigată în luna decembrie de selecţionata Argentinei.

"A avea cele 32 de echipe participante într-un singur oraş pentru Cupa Mondială de baschet FIBA 2027 va reprezenta o oportunitate unică pentru fani de a-şi personaliza experienţa la Cupa Mondială, asistând la mai multe meciuri în persoană decât la orice altă Cupa Mondială FIBA din ultimii 20 de ani. Cred că 2027 va fi o experienţă special la Doha pentru acest eveniment emblematic al FIBA", a declarat Andreas Zagklis, secretar general al FIBA.

Pe de altă parte, FIBA a mai anunţat că Germania va fi organizatoarea Cupei Mondiale de baschet feminin din 2026, eveniment pe care l-a mai găzduit în 1998.

Cupa Mondială de baschet feminin FIBA din Germania va avea loc în septembrie 2026 la Berlin şi se va disputa în două locaţii: Arena Berlin şi Max-Schmeling Halle.

În această atribuire s-a ţinut cont de "succesul" Germaniei în calitate de co-organizatoare a Eurobasket 2022, a subliniat Federaţia internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.