Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIDESZ organizează sâmbătă congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului

fidesz

FIDESZ va organiza sâmbătă, la Budapesta, cel de-al 30-lea congres de reînnoire a conducerii partidului, în cadrul căruia vor fi votați președintele partidului și cei patru vicepreședinți, a declarat miercuri directorul de comunicare al FIDESZ, István Hollik, într-un comunicat remis Agenției de Presă MTI.

La eveniment vor participa 1.500-1.800 de delegați și cel puțin același număr de invitați, a declarat István Hollik, adăugând că la congres vor fi aleși președintele, vicepreședinții, precum și șefii și membrii comitetelor partidului, dar nu va lua o decizie formală cu privire la candidatul care se va afla pe primul loc pe lista FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) la alegerile pentru Parlamentul European.

Directorul de comunicare a precizat că discursurile vor fi deschise de președintele KDNP, Zsolt Semjén, în numele aliaților FIDESZ, după care președintele Uniunii Democrate Române Maghiare (UDMR), Hunor Kelemen, va saluta congresul în numele celor de dincolo de graniţele Ungariei.

Delegațiile vor asculta apoi rapoartele prezentate de președintele Consiliului Naţional al FIDESZ, László Kövér şi de liderul grupului parlamentar, Máté Kocsis, iar în numele delegaţiei FIDESZ din Parlamentul European va vorbi Tamás Deutsch.

Între timp, va avea loc votul, iar după-amiază vor avea loc mai multe discursuri ale miniștrilor, ale membrilor președinției și ale mai multor lideri municipali ai FIDESZ, a precizat directorul de comunicare. Congresul se va încheia cu un discurs al premierului ungar Viktor Orbán.

Întregul congres va putea fi urmărit în direct pe pagina oficială de Facebook a FIDESZ, a declarat István Hollik.

La ultimul congres al FIDESZ, care a avut loc în 2021, delegațiile l-au ales pe premierul Viktor Orbán în funcția de președinte al partidului pentru un nou mandat de doi ani, în timp ce Lajos Kósa, Gábor Kubatov, Szilárd Németh și Kinga Gál au fost aleși vicepreședinți ai FIDESZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.