Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiecare pentru el în fața crizei energetice din UE: După Germania, și Franța pompează miliarde pentru a oferi ajutor de stat companiilor locale

europa ue sparge tandari

Franța va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să își plătească facturile la energie, în încercarea de a atenua impactul creșterii prețurilor la electricitate și gaze și de a le ajuta să concureze cu întreprinderile germane, a declarat sâmbătă ministrul de finanțe, conform Reuters și Mediafax.

Franța va reduce o taxă specială pe electricitate la minimul permis de normele UE și va permite companiilor să apeleze la un mecanism special pentru a primi energie ieftină de origine nucleară. Întreprinderile mici vor beneficia, de asemenea, de plafoanele prețurilor la energie deja instituite pentru gospodării.

"Companiile (franceze) vor fi protejate la fel de bine ca și cele germane", a declarat ministrul de finanțe Bruno Le Maire la postul de radio France Inter. "Ne vom asigura, de asemenea, că normele UE în materie de concurență se aplică tuturor companiilor, indiferent dacă sunt italiene, spaniole, franceze sau germane", a mai spus el.

La începutul acestui an, Germania a prevăzut 200 de miliarde de euro pentru a proteja companiile și gospodăriile de prețurile ridicate la energie, atrăgând critici din partea altor țări UE care se tem de o denaturare a condițiilor de concurență echitabile din UE.

Pachetul de 8,4 miliarde de euro pe care Franța l-a anunțat sâmbătă reprezintă costul pentru 2022 și 2023, a precizat Ministerul de Finanțe într-un comunicat. Franța a alocat deja 45 de miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.