Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbe din nou Irakul: trei drone încărcate cu explozivi au lovit în nord

YouTube
protest irak

Trei drone încărcate cu explozivi au lovit nordul Irakului, în apropiere de Erbil, capitala Kurdistanului irakian, unde se află un consulat american, au anunţat sâmbătă autorităţile kurde, transmite AFP, arată Agerpres.

Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Două drone au lovit o casă, dar a treia nu a explodat, a indicat unitatea antiteroristă a Kurdistanului.

Anunţul intervine în aceeaşi zi în care Hashd al-Shaabi, o coaliţie militară pro-Iran care se opune prezenţei americane în Irak, a organizat o paradă în apropiere de Bagdad, la care au asistat înalţi responsabili irakieni.

Consulatul american a condamnat pe Twitter acest nou atac, ce 'reprezintă o încălcare clară a suveranităţii irakiene'.

De la începutul anului, în jur de 43 de atacuri, de care SUA acuză sistematic facţiunile pro-Iran, au vizat interesele americane în Irak.

La începutul lunii iunie, trei drone au lovit aeroportul din Bagdad, unde sunt desfăşuraţi şi militari americani, după ce cinci rachete fuseseră trase împotriva unei baze aeriene unde operează companii americane.

După această demonstraţie de forţă, autorităţile irakiene au anunţat eliberarea lui Qassem Mouslah, unul din comandanţii cei mai influenţi ai Hashd al-Shaabi, suspectat că a ordonat recenta asasinare a unui contestatar al puterii.

Considerată de analişti ca principala forţă politică în Irak, Hashd a ţinut sâmbătă o paradă militară în provincia Diyala, învecinată cu Bagdad la est, pentru a-şi sărbători a şaptea aniversare.

Cu acest prilej, Hashd şi-a etalat armele, mai ales lansatoare de rachete, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat. La paradă au asistat şi responsabili irakieni de rang înalt, printre care prim-ministrul Mustafa al-Kazimi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.