Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fierbere maximă! Rusia nu iartă SUA pentru faptul că au refuzat să elibereze vize jurnaliştilor ruşi: 'Aşa ceva nu se face. Își vor aminti asta'

capital.ro
sua rusia

Ambasada SUA la Moscova nu a returnat încă pașapoartele jurnaliștilor ruși din delegaţia ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, au anunţat, duminică, Agenţiei TASS, reprezentanții presei. Potrivit afirmaţiilor acestora, jurnaliştii au fost invitaţi la Ambasada americană de la Moscova pentru a primi vize pe 22 aprilie, ultima zi înaintea plecării ministrului rus. Anterior acesteia, la 31 martie era programat interviul, dar a fost anulat.

"Paşapoartele nu au fost returnate de către americani" - au confirmat jurnaliştii. Înaintea decolării spre New York, Serghei Lavrov a declarat că Rusia "nu va uita și nu va ierta" neeliberarea vizelor americane jurnaliştilor ruşi. După cum a subliniat șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Statele Unite au făcut o prostie neeliberând vize reprezentanților presei ruse, potrivit Rador.

Serghei Riabkov şi-a exprimat indignarea faţă de neeliberarea vizelor SUA pentru jurnaliştii ruși și a promis un răspuns din partea Rusiei

Adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a calificat drept revoltător gestul SUA şi a adăugat că Washingtonul va primi cu siguranță răspuns la aceasta.

"Subliniez că vom găsi forme de răspuns la acest lucru, astfel încât americanii să ţină minte pentru mult timp că aşa ceva nu se face. Şi îşi vor aminti asta" - a declarat diplomatul rus jurnaliştilor.

Serghei Riabkov a declarat că neeliberarea vizelor până în ultimul moment a fost "o altă metodă scandaloasă, absolut inacceptabilă".

"Americanii s-au prefăcut că lucrează, că sunt pe cale să se găsească o soluție. Acesta este un joc al nervilor, aceasta este o batjocură, aceasta este o altă reflectare a faptului că nu se poate avea încredere în colegii de la Washington, pur și simplu nu ar trebui să fie ascultați" - a spus Riabkov jurnaliştilor sosiţi la aeroport pentru a se deplasa la New York.

El a amintit că ministerul rus s-a adresat, în mod repetat, Ambasadei pe această temă în ultimele zile.

"Cu toate acestea, rezultatul, după cum puteți vedea, este deplorabil, și asta în ciuda faptului că ni s-au dat asigurări că vizele sunt în pregătire, că acestea vor fi eliberate în curând. Toate acestea sunt o minciună. Aceasta este o minciună totală și nu face cinste țării care găzduiește sediul ONU pe teritoriul său" - este convins diplomatul rus.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, toate evenimentele planificate ale lui Serghei Lavrov la New York sunt "mari oportunităţi de informare".

"Și grupul nostru de presă trebuia să fie cu noi. Nu s-a întâmplat. Responsabilitatea revine în totalitate părții americane" - a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.