Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a criticat excluderea unor fani care susţineau intrarea femeilor iraniene pe stadioane, la Campionatul Mondial de Fotbal feminin

www.gsp.ro
naționala fotbal feminin

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a calificat ca greşită intervenţia stewarzilor de a scoate afară doi fani de la un meci disputat sâmbătă în Cupa Mondială feminină din Franţa, din cauză că susţineau cauza femeilor din Iran pentru a fi primite pe stadioane, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Doi suporteri, care purtau tricouri cu slogane care susţineau prezenţa femeilor iraniene de a intra pe stadioane şi mesaje privind constrângerea femeilor de a purta hijab, au fost evacuaţi sâmbătă de pe stadionul din Grenoble.

''FIFA consideră că mesajul de a permite accesul femeilor pe stadioanele de fotbal din Iran este unul social, nu politic, astfel că mesajele purtate de cei doi fani pe tricouri nu sunt împotriva regulamentelor. Fanilor nu ar fi trebuit să li se ceară să renunţe la tricouri sau să părăsească stadionul de către forţele de ordine, chiar dacă existau şi alte mesaje pe spatele tricoului. FIFA va face totul pentru a se asigura că asemenea situaţii nu vor mai apărea la viitoarele meciuri din competiţie'', a precizat FIFA într-un comunicat.

Femeile iraniene nu au acces la evenimentele sportive ale bărbaţilor de peste patru decenii, de la revoluţia islamică. Din 1981, femeile nu pot asista la meciurile de campionat. Anul trecut, Iranul a permis însă câtorva sute de femei să asiste la finala Ligii Campionilor Asiei dintre Persepolis şi Kashima Antlers (Japonia), în luna noiembrie, pe stadionul Azadi din Teheran.

Cupa Mondială de fotbal feminin se dispută în Franţa între 7 iunie şi 7 iulie, finala urmând să fie găzduită la Lyon

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.