Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a făcut apel la Tribunalul Federal Elvețian după ce TAS a anulat o interdicție pe viață a fostului președinte al Federației Haitiene de Fotbal

FIFA

FIFA a făcut apel la Tribunalul Federal Elvețian după ce TAS, cea mai înaltă instanță sportivă, a anulat o interdicție pe viață a fostului președinte al federației haitiene de fotbal, Yves Jean-Bart, în urma unor acuzații de hărțuire sexuală, a anunțat luni forul de conducere al fotbalului.

FIFA a investigat acuzațiile aduse împotriva lui Jean-Bart de către victime, prieteni și membri ai familiilor acestora, care au detaliat modul în care acesta a constrâns fetele să întrețină relații sexuale, amenințându-le că își vor pierde locurile în programele echipelor naționale.

Jean-Bart, în prezent în vârstă de 75 de ani, a negat acuzațiile și a fost exonerat de orice vină de către sistemul de justiție haitian la 19 noiembrie 2020.

Cu toate acestea, în ziua următoare, FIFA l-a suspendat pe viață și l-a amendat cu un milion de franci elvețieni (1,08 milioane de dolari) după ce l-a găsit vinovat de hărțuire sexuală și abuzuri asupra mai multor jucătoare, inclusiv minore.

Jean-Bart a contestat decizia din 2021 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a admis apelul luna trecută, după ce a constatat "inconsecvențe și inexactități în declarațiile victimelor și martorilor" care au fost prezentate de FIFA.

Dar organismul mondial de fotbal a declarat luni: "FIFA este îngrijorată de faptul că această hotărâre conține o serie de defecte procedurale și de fond foarte grave, inclusiv faptul că juriul TAS nu a reușit să evalueze dovezi cheie care au fost oferite de FIFA.

"Drept urmare, FIFA poate confirma că a depus un recurs împotriva hotărârii TAS în fața Tribunalului Federal Elvețian, solicitând anularea acesteia și retrimiterea la TAS."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.