Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a organizat o reuniune pe tema problemelor legate de drepturile omului înainte de Cupa Mondială din Qatar

FIFA

FIFA a organizat marți o întâlnire virtuală cu instituții politice și organizații neguvernamentale pentru a discuta despre drepturile omului în Qatar înaintea Cupei Mondiale din 2022, a anunțat organismul de conducere al fotbalului mondial, într-un comunicat, preluat de Reuters, arată Mediafax.

La reuniune au participat președintele FIFA, Gianni Infantino, și șeful organismului de organizare a turneului, Hassan Al Thawadi, precum și membri ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei și reprezentanți politici din parlamentele din Europa.

De asemenea, au fost prezenți, printre alții, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Grupului de state împotriva corupției (GRECO), ai Organizației Națiunilor Unite și ai UNESCO.

FIFA a declarat că dialogul a oferit părților interesate posibilitatea de a adresa întrebări și preocupări cu privire la o serie de subiecte-cheie, inclusiv bunăstarea lucrătorilor și drepturile LGBTQIA.

„Încă din prima zi, ne-am angajat să ne asigurăm că o moștenire este livrată înainte de turneu și că această moștenire durează și după turneu, în special în ceea ce privește reforma muncii, dar și alte subiecte.", a declarat Al Thawadi.

Guvernul din Qatar a declarat în trecut că sistemul său de muncă este încă în lucru, dar a negat acuzațiile dintr-un raport al Amnesty International potrivit cărora mii de lucrători migranți ar fi fost exploatați.

Un raport de 48 de pagini al Amnesty, Reality Check 2021, a afirmat că practici precum reținerea salariilor și taxarea lucrătorilor pentru a le oferi un loc de muncă sunt încă răspândite.

Human Rights Watch a declarat că legile din Qatar continuă să discrimineze femeile și persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale (LGBT).

„Principala noastră întrebare aici, în Qatar, rămâne cea referitoare la drepturile LGBTQIA și, în special, la legea care incriminează homosexualitatea", a declarat Piara Powar, directorul executiv al rețelei Fare, o organizație înființată pentru a combate discriminarea în fotbalul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.