Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a protejat 3.000 de jucători de la 150 de echipe de conţinut abuziv pe reţele de socializare

FIFA

Serviciul FIFA de protecţie a reţelelor de socializare (SMPS), inaugurat în timpul Cupei Mondiale din Qatar din 2022, a protejat peste 3.000 de fotbalişti de la 150 de echipe de conţinut abuziv pe reţelele de socializare, conform unui comunicat publicat de Federaţia Internaţională de Fotbal, citat de EFE, potrivit Agerpres.

În total, SMPS a analizat 28 de milioane de postări şi comentarii referitoare la nouă competiţii şi evenimente organizate de forul internaţional prezidat de Gianni Infantino. În urma acestor analize, SMPS a raportat 30.000 de cazuri de conţinut abuziv şi a reuşit să blocheze 400.000 de comentarii.

În plus, FIFA a asigurat că în cazurile cu "conţinut rău intenţionat şi cu detectarea unei ameninţări reale", dovezile au fost trimise autorităţilor competente pentru soluţionare.

FIFA a mai precizat că după succesul înregistrat cu SMPS în primul său an de activitate, intenţionează să extindă serviciul la 365 de zile pe an şi la 211 federaţii afiliate.

"Această iniţiativă include supervizarea proactivă a conturilor de pe reţelele de socializare şi raportarea oricărei activităţi abuzive care este detectată, toate acestea în numele fotbaliştilor, echipelor, antrenorilor şi arbitrilor care participă la competiţiile organizate de FIFA", se mai arată în comunicat.

De asemenea, forul fotbalistic internaţional a îndemnat toate federaţiile membre să-şi protejeze conturile de pe reţelele de socializare de orice comentarii instigatoare la ură, rasism sau orice formă de abuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.