Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA aprobă un nou regulament al împrumuturilor de jucători

fifa

Consiliul FIFA a adoptat un nou regulament menit să limiteze numărul de împrumuturi pe care le poate face un club, a anunțat miercuri forul de conducere al fotbalului mondial, după ce Consiliul s-a reunit înaintea celui de-al 72-lea Congres ordinar de la Doha, Qatar.

În încercarea de a încuraja dezvoltarea jucătorilor și de a preveni acapararea acestora, cluburile vor fi limitate la opt achiziții internaționale sub formă de împrumut în cadrul echipei și opt împrumuturi către alte echipe, începând din sezonul viitor, conform Mediafax.

Numărul va scădea la șapte în anul următor și apoi va rămâne la șase începând cu 2024-25. Noile reglementări intră în vigoare de la 1 iulie.

Cu toate acestea, jucătorii crescuți de propriul club și cei sub 21 de ani sunt scutiți de aceste reguli.

De asemenea, regulamentul include introducerea unei durate minime a unui contract de împrumut, care ar urma să fie între două ferestre de transfer, în timp ce durata maximă va fi de un an.

FIFA a adăugat că un club poate avea doar maximum trei profesioniști împrumutați la un singur club și maximum trei profesioniști împrumutați de la un singur club. De asemenea, este interzisă „subîmprumutarea" jucătorilor la un al treilea club.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.