Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA autorizează jucătorii ucraineni să semneze contracte în alte ţări, fără a aştepta perioada oficială de transfer

fifa

FIFA a extins jucătorilor ucraineni posibilitatea, deschisă săptămâna trecută jucătorilor şi antrenorilor străini din Ucraina şi Rusia, de a semna contracte în altă parte, fără a aştepta perioada oficială de transfer, informează lefigaro.fr.

Deşi a fost declarată mobilizarea generală, iar bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani trebuie a priori să rămână în Ucraina, aceasta va necesita ca aceştia să fie "autorizaţi" să plece "în conformitate cu regulile actuale privind circulaţia transfrontalieră a cetăţenilor ucraineni”, precizează forul.

Cu toate acestea, fiecare club nu va putea primi mai mult de doi profesionişti vizaţi de această excepţie - lucru detaliat într-o anexă la regulamentul privind statutul jucătorilor referitor la consecinţele invaziei ruse a Ucrainei, conform news.ro.

Deja săptămâna trecută, Biroul Consiliului FIFA suspendase până la sfârşitul sezonului contractele fotbaliştilor şi antrenorilor străini angajaţi în campionatele Rusiei şi Ucrainei.

Pe partea rusă, interzisă din lumea sportivă şi exclusă din competiţii internaţionale, obiectivul este de a "facilita plecarea” tuturor celor care nu au găsit o înţelegere cu cluburile lor, a explicat forul mondial.

Ei vor avea aşadar "dreptul de a-şi suspenda unilateral contractul de muncă" până la 30 iunie 2022 şi se vor putea angaja într-un alt campionat "cel mai târziu pe 7 aprilie", chiar dacă este în afara perioadelor de transfer.

Jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina beneficiază de aceeaşi prevedere, care să le permită "să muncească şi să primească un salariu", protejând cluburile ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.