Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA îi poate suspenda două etape pe Shaqiri și Xhaka, după gesturile de la meciul cu Serbia

cupa mondiala

Granit Xhaka (26 de ani) şi Xherdan Shaqiri (26 de ani) sunt anchetați de FIFA, după gesturile făcute la meciul cu Serbia (2-1). Cei doi elveţieni cu origini kosovare riscă, dacă forul mondial îl va găsi vinovaţi, o suspendare de două meciuri și amendă, scrie mediafax.

Duminică, FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva celor doi kosovari. Conform articolului 54 din regulamentul FIFA "oricine provoacă publicul în timpul meciului va fi suspendat pentru două partide şi amendat cu minimum 5,000 de franci elveţieni". Acum, forul va apela la specialişti pentru a afla dacă gesturile celor doi pot fi interpretate drept provocări.

Pe plan internaţional, gesturile lui Xhaka şi Shaqiri au fost văzute din poziţii diferite. Lui Vladimir Putin nu i-au picat bine, presa din Elveţia le-a condamnat, cea din Serbia a numit momentul o "provocare ruşinoasă", în timp ce în Kosovo au produs o emulaţie puternică. În regiunea care şi-a proclamat independenţa în 2008 şi pe care Sebia nu o recunoatşe oficial, gesturile sunt văzute drept prestaţii extraordinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.