Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA dorește să ia în considerare performanțele recente din Liga Campionilor pentru a determina calificarea la Cupa Mondială a Cluburilor

FIFA

FIFA ar putea folosi performanțele recente din Liga Campionilor pentru a determina calificarea la Cupa Mondială a Cluburilor pentru ediția extinsă a acesteia, programată să înceapă în 2025.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat la Cupa Mondială din 2022 că ediția din 2025 a Cupei Mondiale a Cluburilor va fi extinsă la 32 de echipe.

Într-un raport publicat de The Times, s-a dezvăluit că forul de conducere ar putea lua în considerare performanțele recente din Liga Campionilor pentru a determina cele 12 cluburi europene care vor participa la ediția extinsă, conform Mediafax.

Dintre cele 12 locuri, opt vor fi ocupate prin intermediul clasamentului coeficienților, în timp ce celelalte patru ar urma să fie acordate câștigătoarelor Ligii Campionilor din 2022-25. Ar urma să fie alocate doar două locuri pentru fiecare federație de fotbal, care ar putea crește la patru, incluzând câștigătoarele Ligii Campionilor.

Dacă aceste planuri vor fi puse în aplicare, ar însemna că Real Madrid s-a calificat deja, în virtutea faptului că este câștigătoarea Ligii Campionilor din 2021-22.

Dacă ne luăm după ultimul clasament al coeficienților, Manchester City poate fi sigură de un loc, în timp ce celelalte locuri din Anglia ar putea reveni lui Liverpool, Chelsea sau Manchester United, în funcție de rezultatele lor viitoare în Europa. Între timp, Tottenham Hotspur și Arsenal ar putea întâmpina dificultăți în a se califica pe calea coeficienților, deoarece se află pe locurile 18 și, respectiv, 23 în Europa.

Actualul sistem de calificare este încă în discuție între FIFA, UEFA și Asociația Europeană a Cluburilor. Cu toate acestea, s-a raportat că Forumul Ligilor Mondiale și Premier League nu sunt pe aceeași lungime de undă cu FIFA în ceea ce privește competiția extinsă, deoarece organismul mondial nu s-a consultat cu ele.

Următoarea ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor, cu șapte echipe, va avea loc în Arabia Saudită, în luna decembrie a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.