Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA "salută" amânarea JO 2020 - Insistă că prioritatea o reprezintă sănătatea oamenilor

fifa

FIFA a "salutat" marţi amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute iniţial în vara acestui an, instanţa fotbalului mondial asigurând că "prioritatea" trebuie să fie sănătatea persoanelor implicate, potrivit Agerpres.

"FIFA crede cu tărie că sănătatea şi confortul tuturor persoanelor implicate în activităţile sportive trebuie să fie întotdeauna principala prioritate. De aceea salută decizia CIO", a explicat FIFA într-un comunicat transmis AFP.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Comitetul Internaţional Olimpic a indicat marţi, într-un comunicat: ''În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale''.

Mai multe vedete ale fotbalului, ca francezul Kylian Mbappe, brazilianul Neymar ori spaniolul Sergio Ramos, şi-au exprimat dorinţa să participe la turneul olimpic din vara lui 2020, rezervat în majoritate jucătorilor tineri.

Naţionala României este calificată la turneul olimpic de fotbal din cadrul Jocurilor de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.