Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fifor, despre vizita programată în SUA: Voi merge cu mesajul că vom continua să ne îndeplinim obligaţiile asumate

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat joi că în vizita pe care o are programată în Statele Unite ale Americii va transmite mesajul că România intenţionează să-şi îndeplinească toate obligaţiile asumate în plan militar. 

"Mesajul este unul cât se poate de clar, acela că România este un partener al Alianţei Nord-Atlantice extrem de solid, de credibil. Voi merge cu un mesaj către partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, că vom continua să ne îndeplinim obligaţiile asumate (...). Vom avea o agendă bogată, ne întâlnim cu secretarul Apărării, James Mattis, şi sunt absolut convins că vor fi foarte multe lucruri importante pe care le vom discuta, le vom analiza", a declarat Fifor la Câmpulung Muscel, unde a participat la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 30 "Vulturii Carpaţilor", informează agerpres.ro

Ministrul Apărării a adăugat că îl va invita pe omologul său american să viziteze România. 

"Faptul că, iată, ne vedem a doua oară în formatul acesta, al unei vizite oficiale în Statele Unite, vorbeşte de la sine despre relaţia foarte bună pe care o avem cu partenerul nostru strategic. Vom reitera, totodată, invitaţia pentru secretarul apărării, James Mattis, de a ne vizita", a precizat Mihai Fifor. 

Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, anunţa la finalul lunii iulie, într-un interviu acordat publicaţiei americane Politico, faptul că ministrul român al apărării, Mihai Fifor, va efectua o vizită în SUA în cursul lunii septembrie. 

Conform lui Maior, ministrul Fifor se va întâlni cu secretarul apărării, James Mattis, cu care va discuta mai multe aspecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării, printre care oferta României de a găzdui un contingent militar american permanent la Baza aeriană "Mihail Kogălniceanu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.