Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Fii înger și îmbracă un înger!' este îndemnul părintelui Dan Damaschin pentru cei ce-și serbează onomastica de Sf. Arhangheli

basilica.ro
Părintele Dan Damaschin

„Fii înger și îmbracă un înger!” este îndemnul adresat de Părintele Dan Damaschin de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

„M-a luat durerea de cap dimineață când, după ce m-am pus în genunchi să-i pomenesc pe cei dragi care ne sunt aproape cu sufletul și jertfa lor, am văzut că șirul de Mihaele, Gabriele, Angele, Mihai, Gabrieli, Rafaeli și Angheli nu se mai termină”, a mărturisit clericul pe noua sa pagină de Facebook.

„Ba chiar pentru o clipă mi-a venit și un gând de compasiune, pentru că, la așa vremuri, oamenii aceștia nu se pot bucura din plin cu cei dragi de un moment atât de important prin cinstirea Patronilor lor spirituali”, conform basilica.ro.

Mai apoi, părintele a realizat că sărbătoriții pot „face cinste” altfel în aceste zile afectate de pandemie: ajutând un copil.

„Ceva mai târziu, la Sfânta Liturghie, Dumnezeu, cred, pe când înălțam o rugă pentru pruncii sărmani, mi-a trimis încă un gând: dacă tot sărbătoriții noștri nu ne pot primi astăzi în ospeție și nici nu mai pregătesc atâtea bucate minunate, înseamnă că Dumnezeu a îngăduit o astfel de neînțeleasă rânduială pentru a face ceva mai multă milostenie și, de ce nu, pentru a îmbrăca câțiva copilași din interminabila noastră LISTĂ”

„Sigur, nu ar fi de mirare să vedem cum la o așa zi mare nu doar Mihaelele, Gabrielele, Mihaii și Gabrielii noștri din listă să fie îmbrăcați, ci poate chiar toată oștirea de îngerași ocrotiți de Îngeri păzitori și de dumneavoastră, deopotrivă”.

„Cum noi suntem încredințați de purtarea de grijă nemăsurată a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor Sfinților Arhangheli și Îngeri, vă încredințăm și pe dumneavoastră că la Domnul, cu ajutorul Sfinților Îngeri, toate sunt cu putință!”

Cum poți ajuta

Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 300 de lei (că așa e tradiția), 65 și ceva de Euro sau 55 Lire, 71 Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „DĂRUIESC IUBIRE”.

Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată iar, cât ai clipi din ochi, venim cu desaga plină cu de toate – hăinuțe (geacă groasă, ghete îmblănite, pantaloni, pulover, lenjerie de corp, fes), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent) și, desigur adăugăm și trăistuța cu merinde.

Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi. Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

Pentru donații

1. În cont bancar:

Asociația ,,Glasul Vieții”

Cont: Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)

COD SWIFT: BTRLRO 22

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)

RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

2. REVOLUT: 0751 621 146 – Valciu Ana-Maria

RO38BREL0005509849530100

3. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă” – Iași.

4. Prin PayPal la următoarea adresă pr.dandamaschin@yahoo.com.

5. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

6. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram (avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil).

7. Pe site, cu cardul, accesând următorul link.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.