Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN! - Spectacol dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni sărbătorită în avans

facebook
Vineri, 14 mai 2021, ora 19.30, Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia” Atena, Grecia și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași – Biroul Diaspora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Județean Teleorman – Serviciul de Cooperare Internă și Internațională, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, Școala Internațională de Limba Română Dacia Atena, Grecia vă invită la un eveniment marcant, Spectacolul online: FII MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN! Ediția a III-a.

Spectacolul este dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni sărbătorită în avans la începutul lunii mai. Concret, ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a celebra Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflați dincolo de hotare, dar rămași aproape de țara natală, în gând și în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradițiilor, culturii și obiceiurilor noastre, al creativității și al spiritului românesc.

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, care reglementează drepturile persoanelor ce îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, din afara graniţelor României, având ca scop menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii lor culturale, etnice, lingvistice şi religioase.


În contextul acestei sărbători vom face o incursiune în lumea muzicii populare autentice românești  cu invitați din întreaga țară: Ansamblul Folcloric – Floricica de la munte; Florin Grigore; Anuța Mădălina Arghiroi și Ansamblul Florile Teleormanului; Ioana Aurelia Didiu; Mihaela Nițulescu; Alin Milică; Sînziana Oșlobanu; Ana Maria Blejan; Damian Spinei; Angela Bîrjovianu; Mihai Iancu Ciurea; Ansamblul „Maria Lătărețu” Târgu Jiu cu Ion Drăgan și Liliana Ciochina NeoagaVă așteptăm cu drag! Participarea este LIBERĂ!

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.