Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica lui Dan Voiculescu, audiată în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS

camelia-si-felix

Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, a fost audiată miercuri la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în cae a fost trimisă în judecată alături de tătăl său, Dan Voiculescu, şi Sorin Alexandrescu privind şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Potrivit Agerpres, în faţa instanţei, Camelia Voiculescu a precizat că ea sau sora sa nu au fost administratori la niciuna dintre societăţi, acestea fiind conduse de consilii de administraţie şi din care nu făceau parte. Ea a susţinut că s-a implicat în aceste firme doar în limitele admise acţionarilor, calitate care a dobândit-o după ce tatăl lor le-a donat, în 2006, acţiunile. Ea a relatat cum că au început discuţiile cu RCS&RDS pentru transmiterea meciurilor din Liga I şi că, în 2011, a aflat de la avocaţi că nu s-a reuşit încheierea unui contract. Camelia Voiculescu a spus că nu fost implicată în niciun fel în negocierile acestui contract.

Aceasta a menţionat judecătorilor că ştia că Sorin Alexandrescu se întâlneşte cu persoane de la RCS&RDS, dar că nu cunoştea cu cine şi de ce şi că acesta nu i-ar fi spus niciodată că s-ar afla în posesia unui contract încheiat între RCS&RDS şi o societate a lui Dumitru Dragomir.

Camelia Voiculescu a precizat că la posturile de tv pe care le deţine ajung diverse informaţii din numeroase surse, şi, că Sorin Alexandrescu s-ar mai fi implicat în investigaţii jurnalistice.

Referitor la convorbirile interceptate din dosar, ea a susţinut că unele sunt scoase din context şi că nu au nicio legatură cu cauza sau se referă la altceva.

Camelia Voiculescu a povestit şi despre faptul că tatăl ei i-a atras atenţia că, în contextul conflictului dintre el şi Traian Băsescu, RCS&RDS este apropiată de familia Băsescu. Ea a subliniat că acesta i-a arătat şi nişte înscrisuri, respectiv un act de vânzare-cumpărare ce fusese autentificat de Ioana Băsescu, un alt contract în care RCS&RDS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de la o persoană apropiată fiicei mari a lui Băsescu, prilej cu care Dan Voiculescu i-a cerut să-i atragă atenţia şi lui Sorin Alexandrescu să aibă grijă la întâlnirile cu reprezentanţii firmei.

Ea a negat că ar fi reală declaraţia Gabrielei Puşcaş, potrivit căreia i-ar fi precizat ce să susţină în faţa organelor de urmărire penala. Camelia Voiculescu a mai precizat că acuzaţiile din dosar sunt nefondate.

CAB a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 27 mai, când vor continua audierile de martori.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.