Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte candidează la funcţia de vicepreşedinte

canberratimes.com.au
Rodrigo Duterte, sara duterte-carpio

Sara Duterte-Carpio, fiica preşedintelui Filipinelor, Rodrigo Duterte, şi-a depus sâmbătă candidatura la vicepreşedinţia ţării pentru alegerile din mai 2022, a informat Comisia Electorală, transmite AFP.

Marţi, fiica cea mare a preşedintelui Duterte şi-a retras candidatura pentru primăria oraşului Davao, funcţie pe care o deţine din 2016, aminteşte EFE.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie, Sara Duterte, în vârstă de 43 de ani, era favorită să-i succeadă tatălui ei ca şef al statului, în condiţiile în care mandatul lui Rodrigo Duterte se încheie anul viitor. Însă, după luni întregi de speculaţii, actuala primăriţă de Davao, oraş în care şi Rodrigo Duterte a deţinut funcţia de primar, a decis să opteze pentru postul de vicepreşedinte, potrivit Agerpres.

În octombrie, actualul preşedinte al ţării, în vârstă de 76 de ani, a anunţat că nu se va prezenta drept candidat la postul de vicepreşedinte la scrutinul din 2022, aşa cum anunţase anterior, şi că va renunţa la politică odată ce mandatul i se va fi încheiat.

În Filipine, preşedintele este ales separat de vicepreşedinte. Printre candidaţii care şi-au anunţat deja intenţia de a se prezenta la scrutinul prezidenţial se numără fostul fiu al ex-dictatorului filipinez Ferdinand Marcos, Ferdinand Marcos Jr., faimosul boxer Manny Pacquiao, vicepreşedinta Leni Robredo, senatorul Panfilo Lacson, primarul Manilei, Francisco Domagoso şi fostul şef al poliţiei, Ronald de la Rosa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.