Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiicele ambasadorului Marii Britanii în România, concert în sprijinul refugiaților ucraineni din țara noastră

Inquam Photos/ Octav Ganea
Andrew Noble

Fiicele ambasadorului Marii Britanii în România, Matilda şi Cecilia Noble, au susţinut un concert în sprijinul refugiaţilor ucraineni din România, luni, la reşedinţa diplomatului.

Ambasadorul Andrew Noble a declarat că scopul concertului este să strângă bani pentru un proiect în Bucureşti prin care mamele refugiate din Ucraina sunt ajutate să meargă la muncă, iar copiii acestora sunt îngrijiţi pe timpul zilei, conform Agerpres.

El a punctat că ucrainenii trebuie susţinuţi, deoarece luptă pentru libertate şi sistemul democratic.

Andrew Noble a apreciat ajutorul acordat de România şi de cetăţenii români Ucrainei, subliniind că a fost cea mai generoasă naţiune din Europa.

Prezent la eveniment, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Igor Prokopchuk, a declarat că organizarea acestui concert reprezintă un gest de solidaritate cu Ucraina şi aminteşte de cauza pentru care luptă ucrainenii.

Diplomatul a spus că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a cauzat "enormă suferinţă umană, distrugeri imense în ţară", a strămutat milioane de ucraineni în interiorul şi dincolo de graniţele ţării lor.

De asemenea, ambasadorul a punctat că este necesară sprijinirea Ucrainei şi a afirmat că în secolul al XXI-lea dictatorilor nu li se poate permite să impună voinţa lor asupra altor naţiuni şi ţări democratice.

El a atras atenţia că este "o luptă existenţială" pentru ucraineni, dar şi "un moment definitoriu" pentru întreaga Europă şi că modul democratic de viaţă trebuie apărat.

Nu în ultimul rând, Igor Prokopchuk şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul oferit de România şi de cetăţenii români ucrainenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.