DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Filarmonica de Stat Oradea invită publicul meloman la concertul intitulat 'Invitaţie la dans'

Agerpres.ro
Filarmonica de Stat Oradea

Filarmonica de Stat Oradea invită joi publicul meloman la concertul intitulat "Invitaţie la dans", fiind al treilea din cele şapte concerte ale stagiunii de vară numită "Initio 2022" organizată de filarmonică.

Potrivit comunicatului remis de Filarmonica de stat, concertul va avea loc joi, 30 iunie, de la ora 20, în sala de concerte "Enescu-Bartok", sub bagheta lui Cristian Sandu.

Orchestra de coarde a Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta patru lucrări cu tematică dansantă, fiecare aparţinând unui curent muzical diferit, potrivit Agerpres.ro.

Programul va cuprinde piesele Air on G de Johann Sebastian Bach, Divertisment in D, KV 136 de Wolfgang Amadeus Mozart. Serenada pentru coarde de Antonín Dvořák şi Dansuri populare româneşti de Bela Bartok.

Dirijorul Cristian Sandu a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar în anul 2004 şi-a făcut debutul profesional la Opera Naţională Română Cluj. Acesta este specializat în Analiză Muzicală, Muzicologie, Dirijat Coral şi Dirijat de Orchestră. Cristian Sandu s-a format sub îndrumarea maeştrilor Victor Dumănescu, Petre Sbârcea şi Leonid Korchmar.

Afirmarea sa internaţională a fost recunoscută odată cu câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional de Dirijat Orchestră Jeunesses Musicales Bucureşti, 2010. Dirijorul a obţinut doctoratul în muzică cu o lucrare ce vizează stilul verist în evoluţia operei. Actualmente este lector în cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. De asemenea este dirijorul orchestrei Antonin Ciolan şi în paralel colaborează cu orchestrele operelor şi filarmonicilor din România şi din alte ţări.

Stagiunea estivală INITIO 2022 este un proiect cultural inovativ al Filarmonicii orădene, prin care îşi propune să aducă publicului larg muzica simfonică, vocal-simfonică şi artă lirică în spaţii neconvenţionale.

Evenimentele sunt programate săptămânal până la sfârşitul lunii august şi poartă diverse titluri, în funcţie de specificul programului: Muzică de film, L'elisir d'amore, Invitaţie la dans, Salut d'amour, Cvartetul Finessi, Interbelic românesc (solistă Analia Selis) şi Pop simfonic la catedrală (cu invitate Monica Anghel şi Luminiţa Anghel).

"Acest proiect se declină asemeni unui nou început, reprezentând o iniţiere a publicului larg în tărâmul magnific al artei lirice. Dezideratul INITIO este de a organiza în fiecare an evenimente estivale, prin care Filarmonica orădeană să iasă în mijlocul societăţii cu programe muzicale celebre şi recunoscute, dăruite comunităţii locale cu intenţia de a ne apropia publicul meloman, de a crea în jurul nostru o comunitate vibrantă sub vraja sonorităţilor muzicale. Dorim ca prin acest demers să răspândim peste frumosul nostru oraş Art Nouveau miresmele tari ale muzicii de calitate, ale desfătărilor sonore de care avem atâta nevoie," se arată în comunicatul filarmonicii.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.