Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica de stat Oradea va oferi un dublu concert extraordinar de Ziua îndrăgostiţilor, la cererea publicului

Agerpres
Teatrul Regina Maria de la Oradea

Filarmonica de stat Oradea va oferi un dublu concert extraordinar de Ziua îndrăgostiţilor, unul joi, în ziua obişnuită a concertului săptămânal, iar al doilea vineri, la cererea publicului, a anunţat directorul artistic al instituţiei, Kurucz Tibor.

Programul concertului intitulat "Classic Love Songs", aflat la a cincea ediţie, va cuprinde piese celebre de Fritz Kreisler, Goran Bregovic, George Davis Weiss, Carlos Gardel, Duke Ellington, Astor Piazzolla, Henry Mancini, Edith Piaf, Velasquez, Beatles şi Leonard Cohen, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

Evenimentul muzical va fi susţinut de Camerata Michael Haydn, orchestra de cameră a Filarmonicii orădene înfiinţată în 2015, sub bagheta concertmaestrului Nagy Kálmán, unul din cei doi fondatori, alături de şeful de partidă Kurucz Tibor, actual director artistic al Filarmonicii.

"Având în vedere cererea foarte mare din partea publicului meloman pentru concertul nostru din data de 11 februarie, de joi, Camerata Michael Haydn va susţine şi un al doilea concert extraordinar de Ziua Îndrăgostiţilor, pe data de 12 februarie, vineri, tot de la ora 19,00" a precizat Kurucz Tibor.

Camerata poartă numele compozitorului Michael Haydn, fratele celebrului compozitor clasic Joseph Haydn, care a activat şi în Oradea, fiind considerat fondatorul primei orchestre din Oradea în 1760.

Scopul ansamblului, alcătuit din 18 membri profesionişti, este de a crea în Oradea o nouă nuanţă de culoare muzicală, susţinerea tradiţiei ansamblului de corzi, promovarea culturii muzicii universale, precum şi prezentarea la cea mai înaltă calitate a lucrărilor muzicale în ţară şi în străinătate. Repertoriul orchestrei cuprinde lucrări de la baroc până la creaţii contemporane.

Conducătorul artistic al orchestrei este concertmaestrul Filarmonicii de Stat Oradea din anul 2013, Nagy Kálmán. De numele acestui muzician, cu o bogată activitate ca solist sau membru în diverse ansambluri muzicale, se leagă premiera mondială a lucrării Fantezie concertantă pentru vioară şi orchestră de Ferdinand Weiss, înregistrată şi lansată apoi cu sprijinul Asociaţiei Compozitorilor din Austria de Jos (INÖK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.