Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica din Sibiu a pregătit cinci concerte pascale în perioada următoare

www.amanet.ro
Iisus Înviere

Filarmonica din Sibiu programează cinci concerte pascale, două în această săptămână, cu ocazia Paștelui Catolic, iar celelalte urmând să aibă loc în apropierea Paștelui Ortodox, informează Mediafax.

Primele două concerte din cadrul programului „Lumini Pascale” sunt programate miercuri și joi.

Dirijorul Ștefan Novak, soprana Melinda Samson și pianistul Dragoș Cantea sunt artiștii invitați pentru a li se alătura muzicienilor din Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu în cursul acestei săptămâni.

Primul eveniment, un Concert-Vocal Simfonic Pascal, este programat miercuri, la Biserica Evanghelică C.A. din Piața Huet și va începe la ora 19.00. Programul serii va cuprinde compoziții cu caracter Pascal, semnate de J.S.Bach, M. Ravel și G.F. Händel. Pe scenă, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu va urca soprana Melinda Samson.

„Absolventă a Academiei de Muzică și specializată la masterclassuri în Arta liedului şi Canto baroc, Melinda Samson a obținut o serie de premii la concursuri de specialitate, precum Premiul al II-lea la Festivalul Internațional de Muzică Barocă 2011 – Cluj-Napoca, Premiul al II-lea la Concursul Național de Canto – din Ploiești în 2000 și Premiul I la Concursul Naţional de Canto din Brăila 1999. În calitate de solistă participă la numeroase concerte vocal-simfonice, camerale, gale de operă, recitaluri de lied şi festivaluri, atât în ţară cât şi peste hotare (Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova, Turcia). În prezent este lector universitar la Universitatea din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală”, au transmis organizatorii.

Seara de joi regăsește muzicienii sibieni pe scena Sălii Thalia alături de solistul Dragoș Cantea, în cadrul celui de-al doilea eveniment muzical din cadrul seriei „Lumini Pascale”. Programul este compus în totalitate din compoziții ale lui W. A. Mozart even,imentul fiind programat a se desfășura cu începere de la ora 19.00.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

„Dragoș Andrei Cantea este un produs artistic al școlii ieșene de muzică, având-o ca mentor între anii 1999 – 2017 pe Ioana Stănescu, atât la nivelul studiilor preuniversitare, cât și la nivel de licență și prim masterat. Din 2017, Dragoș este masterand avansat al Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo, la clasa profesorilor Håvard Gimse și Kathryn Stott, susținând constant recitaluri și concerte în România, Scandinavia, Austria, Italia, Elveția și Regatul Unit.Simultan, urmează școala doctorală a Universității Naționale de Arte din Iași, sub îndrumarea maestrului VOCES Dan Prelipcean.Din 2020 Dragoș este co-fondator și directorul artistic al Classix Festival”, se mai arată în comunicatul Filarmonicii din Sibiu.

În ambele concerte la pupitrul dirijoral va fi Ștefan Novak. „Născut la data de 25 aprilie 1973 în localitatea Pâncota, județul Arad, Ștefan Novak a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani cu un violonist amator, a continuat la Școala Generală cu profil de Artă din Arad și Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. Este licențiat la două facultăți ale Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, în anul 1997 la Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Violă, și în anul 2003 la Facultatea Teoretică, specializarea Dirijat Orchestră, iar în anul 2006 finalizează studiile de masterat la specializarea Stilistică Dirijorală. Activitatea sa dirijorală cuprinde concerte, spectacole și înregistrări cu orchestre din România, Ungaria, Cehia, Bulgaria şi Corea de Sud”, mai arată organizatorii.

Cele două concerte vor fi transmise pe pagina de Facebook a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Următoarele evenimente muzicale din cadrul seriei „Lumini Pascale” se vor desfășura în 26, 27 și 28 aprilie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.