Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica 'George Enescu' va susține un program integral Mozart în cadrul stagiunii online

http://stiri.tvr.ro
Concursul George Enescu

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susţine joi, de la ora 19.00, un program integral de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online.

Potrivit instituţiei, concertul va fi transmis în direct, fără spectatori, din Sala Mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituţiei, potrivit news.ro.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Programul Mozart este alcătuit din Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră, KVApp.56 (completare de Philip Wilby), cu violonistul Florin Croitoru şi pianistul Cristian Niculescu în ipostază solistică, Motetul în re major, Ave Verum Corpus, KV618, Missa în do major, KV220.

Corul Filarmonicii „George Enescu“ este pregătit de Iosif Ion Prunner. „Va fi o premieră cu Missa în do major KV220, alături de cunoscutul dirijor Lior Shambadal. De asemenea, va fi interpretat în premieră la Ateneu, Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră“, a spus dirijorul Iosif Ion Prunner.

„Concertul în re major pentru vioară, pian şi orchestră, KV App. 56 este o lucrare reconstruită de compozitorul şi muzicologul britanic Philip Wilby, din care Mozart a conceput un fragment de 120 de măsuri din partea întâi. Philip Wilby a finalizat această primă mişcare, iar pentru următoarele două a ales să orchestreze secţiunile similare dintr-o lucrare din aceeaşi perioadă, şi anume Sonata pentru pian şi vioară în re major, KV 306, apreciind că aceasta din urmă pare să fi fost compusă pe scheletul concertului neterminat“, explică muzicologul Octavia-Anahid Dinulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.