Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filiera latină! Giorgia Meloni, mesaj puternic pentru Chișinău: Susținem ferm deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova

cnn.com
Giorgia Meloni

Filiera latină! „Guvernul Italiei susține cu fermitate recomandarea Comisiei Europene de deschidere a negocierilor pentru aderarea Ucrainei și R.Moldova”. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, în cadrul ședinței Camerei Deputaților, conform deschide.md preluat de stiripesurse.md

Potrivit șefului Executivului de la Roma, atât R.Moldova, cât și Ucraina sunt „două națiuni europene puternic afectate de războiul nejustificat declanșat de Rusia și de amenințările de lungă durată la adresa integrității lor teritoriale”.

Pentru ambele țări, unele măsuri rămân de pus în aplicare înainte de deschiderea efectivă a negocierilor, asupra cărora Comisia va fi rugată să raporteze până în martie viitor”, a declarat ea.

Totodată, Meloni a precizat că pledează pentru extinderea UE, menționând că acest lucru reprezintă „reunificarea tuturor popoarelor și națiunilor care se recunosc în valorile și identitatea continentului european”.

Amintim că în perioada 14-15 decembrie va avea loc reuniunea Consiliului European, la care ar urma să se examineze subiectul privind începerea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.