Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine confirmă primul caz de variola maimuței: Alte zece persoane sunt sub monitorizare

livescience.com
Variola maimuței monkeypox

Variola maimuței a ajuns și în Filipine unde autoritățile au confirmat primul caz și monitorizează alte 10 persoane, potrivit Reuters.

Autoritățile din Filipine au anunțat că au descoperit primul caz de variolă a maimuței. Este vorba despre un cetățean care s-a întors din străinătate la începutul acestei luni, a declarat vineri un oficial al Ministerului Sănătății, conform Mediafax.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani se simte bine, dar a fost izolat la domiciliu. 10 persoane identificate ca fiind contacte apropiate, inclusiv trei din gospodăria pacientului, au primit ordin să intre în carantină, a declarat subsecretarul Departamentului de Sănătate Beverly Ho.

Persoana călătorise anterior în țări cu cazuri documentate de variolă de maimuță, a mai spus Ho, fără a da detalii. Cazul din Filipine a fost confirmat pozitiv joi, iar contacții apropiați nu au prezentat niciun simptom, a precizat Ho.

Aproximativ 70 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat prezența acestei boli virale, deoarece cazurile confirmate au depășit 20.000. Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia o urgență de sănătate globală. citiți mai departe

Transmiterea poate avea loc prin contactul cu leziuni cutanate cauzate de virus, precum și cu fluidele corporale și lenjeria de pat contaminate.

„Sistemele noastre (de supraveghere a sănătății publice) sunt în funcțiune. Dar trebuie să lucrăm cu toții împreună. Avem nevoie, de asemenea, ca publicul să fie vigilent. Pe baza a ceea ce știm despre variola maimuței... există o nevoie foarte clară de a fi mai atenți cu cine interacționăm, în special în ceea ce privește contactul sexual", a declarat Ho în cadrul unui briefing.

Ministerul Sănătății din Filipine cere ca persoanele infectate cu variola maimuței să stea în carantină timp de 14 până la 21 de zile.

Secretarul de presă al președintelui a declarat că, deși variola maimuței nu este în general fatală, răspândirea rapidă a virusului este îngrijorătoare.

„Preocuparea primară a președintelui Ferdinand Marcos este de a transmite informația astfel încât oamenii să fie conștienți", a declarat Trixie Cruz-Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.