Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine: Numărul morţilor în urma trecerii furtunii Kompasu a ajuns la 40

fr.de
taifun uragan furtuna

Bilanţul alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de furtuna tropicală Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 40 de morţi şi 18 dispăruţi, a anunţat duminică Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, relatează dpa.

Peste 43.000 de persoane au fost strămutate după trecerea furtunii Kompasu, în timp ce cel puţin 7.399 de case au fost avariate, a precizat agenţia.

Provincia nordică Ilocos Sur a raportat cel mai mare număr de decese - 14, majoritatea din cauza viiturilor, în timp ce cinci persoane sunt date dispărute în această zonă, informează Agerpres.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în provincia învecinată Benguet, majoritatea în alunecări de teren, în timp ce şapte au murit în alunecări de teren, electrocutate sau înecate în provincia Pangasinan.

Cinci persoane s-au înecat în inundaţii în provincia vestică Palawan, în timp ce cinci au murit în provinciile nordice Ilocos Norte, Cagayan şi La Union.

Daunele aduse agriculturii şi infrastructurii au fost estimate la peste 3,22 miliarde de pesos (64,5 milioane de dolari), a declarat agenţia citată.

Furtuna tropicală Kompasu a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Taifunurile şi furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez - care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific - provocând moartea a sute de persoane şi daune de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.