Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine se pregătește pentru prima furtună tropicală a sezonului

O furtună tropicală a lovit coastele estice din Filipine în ziua în care credincioşii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor, informează agenţia DPA.

Furtuna, cu numele local Agaton, a atins zona de uscat în Insula Calicoan din largul provinciei Samarul de Est, la 659 de kilometri sud de Manila, după ce s-a intensificat în cursul nopţii, a indicat biroul de meteorologie.

Fenomenul este însoţit de vânt susţinut, cu viteze de 75 km/h, şi rafale de până la 105 km/h, în timp ce se deplasează spre vest-nord-vest cu 10 km/h, potrivit meteorologilor.

Au fost emise avertizări de furtună în mai multe zone din provinciile estice şi centrale, unde se aşteaptă ca furtuna Agaton să aducă pe parcursul zilei ploi abundente până la intense.

Paza de Coastă a suspendat transportul maritim în provinciile afectate, sute de pasageri rămânând blocaţi pe drumul spre casă înaintea vacanţei din Săptămâna Sfântă.

Biroul de meteorologie a avertizat că sunt prognozate "mări agitate până la foarte agitate" în zonele afectate, precizând că "aceste condiţii pot fi riscante pentru majoritatea ambarcaţiunilor".

Pe lângă Agaton, meteorologii monitorizează furtuna tropicală Malakas, despre care se prognozează că va ajunge luni sau marţi în zona arhipelagului Filipine. Aceasta nu ar atinge, însă, zona de uscat.

Furtuna Malakas este însoţită de vânt susţinut, cu viteze de 75 km/h şi rafale de până la 90 km/h şi se deplasează spre nord-vest cu 20 km/h, conform biroului de meteorologie.

Arhipelagul filipinez este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit vreodată Filipine a fost super taifunul Haiyan, care a ucis 6.300 de oameni şi a strămutat peste 4 milioane, în noiembrie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.