Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipinele preconizează să înceapă vaccinarea împotriva COVID-19 în februarie

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Filipinele preconizează să lanseze campania de vaccinare împotriva COVID-19 în februarie odată cu venirea primelor doze de vaccin de la companiile Sinovac şi Pfizer, un prim pas pentru imunizarea a între 50 şi 70 de milioane de cetăţeni până la încheierea anului, relatează marţi EFE, potrivit Agerpres.

Citește și: Tăriceanu este CU UN PAS mai aproape de CERCETAREA PENALĂ pentru LUARE DE MITĂ - Ajunge la mâna lui Iohannis după SALVAREA din Senat

Responsabilul cu gestionarea vaccinurilor în Filipine, Carlito Galvez, a declarat marţi într-un interviu acordat postului de televiziune ABS-CBN, că vaccinul dezvoltat de Pfizer ar putea fi primul care să sosească în ţară prin intermediul programului global COVAX, care pretinde garantarea accesului vaccinurilor în ţările cu mai puţine resurse financiare.

Galvez a făcut aceste afirmaţii după ce luni a anunţat în Senat că guvernul aşteaptă venirea primelor 50.000 de doze de vaccin de la compania chineză Sinovac în luna februarie.

Citește și: BREAKING SURSE Costel Alexe va fi cercetat la LIBER -Nu are măsură preventivă sau cauțiune stabilită de DNA în dosarul TONELOR DE TABLĂ pretins luate drept mită

El a precizat că Pfizer s-a angajat să livreze "o cantitate considerabilă" de doze, subliniind că guvernul a rezervat deja 13 milioane de doze de vaccin de la compania britanică AstraZeneca şi alte 25 de milioane de la institutul rus Gamaleya.

Filipinele negociază totodată cu compania americană Moderna pentru achiziţionarea a 20 de milioane de doze de vaccin.

Carlito Galvez a informat că personalul sanitar va avea prioritate la administrarea primelor doze, în timp ce majoritatea populaţiei va fi vaccinată în cea de-a doua jumătate a anului acesta.

Filipinele, cu o populaţie de 106 milioane de locuitori, este a doua ţară cea mai afectată de COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia, şi a înregistrat de la începerea pandemiei 489.736 de cazuri şi 9.416 de decese asociate noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.