Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filme realizate de Claude Chabrol, începând de astăzi, în fiecare duminică, la TVR 2

tvr

 

Patru filme realizate de Claude Chabrol, considerat precursorul cinematografiei franceze moderne, vor fi difuzate începând de duminică, la fiecare sfîrşit de săptămână, la Filmul de artă la TVR 2.Trei dintre aceste filme o au ca protagonistă pe soţia sa din acea perioadă, Stéphane Audran, iar cel de-al patrulea o are ca protagonistă pe Romy Schneider, conform News.ro.

”Din 5 iulie, în fiecare duminică seară, TVR 2 aduce la Filmul de artă patru dintre producţiile semnate de Claude Chabrol, considerat precursorul cinematografiei franceze moderne, omul care a revoluţionat această industrie. Trei dintre aceste filme o au ca protagonistă pe soţia sa din acea perioadă, Stéphane Audran, actriţă reprezentativă pentru „noul val” al cinematografiei europene. Cel de-al patrulea film din această serie o are ca protagonistă pe frumoasa şi sensibila Romy Schneider”, anunţă postul de televiziune.

Chiar dacă Chabrol a fost producător, actor, scenarist, scriitor sau regizor de teatru, lunga sa carieră încununată de premii prestigioase a fost marcată de colaborarea cu Stéphane Audran, 23 dintre cele 54 de filme de lung metraj ale acestuia fiind realizate împreună.

Cele patru filme în regia lui Claude Chabrol programate în luna iulie la TVR 2 sunt: Măcelarul (5 iulie), La căderea nopţii (12 iulie), Nunta roşie (19 iulie) şi Inocenţi cu mâini murdare (26 iulie).

Inclus de Steven Schneider în lista celor „1001 de filme pe care trebuie să le vezi înainte să mori”, acţiunea filmului Măcelarul, care va fi difuzat duminică seară, de la ora 22:00, se petrece într-un sătuc francez, la o nuntă, unde se înfiripă o prietenie neobişnuită între un măcelar, Popaul, şi o profesoară, Helene. În scurtă vreme, localitatea este zguduită de o serie de crime în lanţ şi Helene găseşte la locul uneia dintre ele bricheta pe care i-o dăruise lui Popaul.

Dacă regizorul Claude Chabrol este considerat precursorul cinematografiei franceze moderne, omul care a revoluţionat această industrie, Stéphane Audran este actriţa reprezentativă pentru „noul val”.

Productia îi mai are în distribuţie pe Jean Yanne, Antonio Passalia şi Pascal Ferone si a obţinut mai multe premii importante:

* 1973 – BAFTA – Stephane Audran – Nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriţă;

* 1971 – BODIL – Premiul pentru Cel mai bun film european;

* 1970 – San Sebastian – Stephane Audran – Premiul San Sebastian pentru cea mai bună actriţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.