Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul Belle', regizat de Mamoru Hosoda, primul anime distribuit în cinematografele din România

filme, cinema, cinematograf

„Belle”, cel mai recent film al vizionarului regizor japonez Mamoru Hosoda, nominalizat la Oscar pentru „Mirai”, va fi lansat în cinematografele din România pe 4 februarie, cu avanpremiere din 29 ianuarie.

Aceasta va fi prima lansare majoră a unui film anime în cinematografele din România. Filmul va rula în toate cinematografele din ţară, multiplexuri şi săli de arthouse, atât în varianta originală, în limba japoneză cu subtitrare în limba română, cât şi dublat în limba română, conform news.ro.

Regizorul Mamoru Hosoda, preocupat de viitor şi tehnologie, propune în „Belle” o nouă realitate virtuală, în care fiecare poate deveni ceea ce îşi doreşte să fie. U este comunitatea virtuală creată şi guvernată de cinci înţelepţi numiţi Vocile, cea mai mare organizaţie virtuală din toate timpurile, în continuă creştere, cu mai mult de 5 miliarde de utilizatori. U foloseşte ultima tehnologie de partajare corporală prin care utilizatorii se pot relaxa si distra împreună. În lumea U, AS este avatarul fiecărui utilizator. AS este creat automat plecând de la informaţiile biometrice personale. U este o altă realitate. AS este un alt tu. O poţi lua de la capăt în U, nu şi în realitate.

„Belle” spune povestea lui Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuieşte alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi, Suzu decide să-şi creeze un cont pe „U”. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreaţă care se bucură de succes şi popularitate. În „U” întâlneşte o creatură înfricoşătoare, care locuieşte singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalţi rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări şi iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Mamoru Hosoda aduce prin „Belle” un omagiu clasicului „Frumoasa şi Bestia”, plasând povestea celor două personaje în lumea U: „De când eram mic am admirat povestea din Frumoasa şi Bestia. Ceea ce m-a fascinat cu adevărat la această poveste este modul în care valorile păreau a fi inversate în anumite privinţe; ceea ce credem că este frumos se dovedeşte a fi urât, iar ceea ce ar putea părea urât se dovedeşte a fi frumos pe dinăuntru. În mod similar, odată cu inventarea Internetului, noi, ca oameni, avem versiunea noastră care există în realitate şi o altă proiecţie care există în online”.

„Belle” vorbeşte despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi văzuţi, auziţi şi admiraţi prin intermediul reţelelor sociale. În spatele unor avataruri stau oameni adevăraţi, cu problemele şi strigătele lor de ajutor. Tot ce trebuie să facem este să încercăm să le auzim, dincolo de zgomotul din jur.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.