Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul dialogului de la Vila Lac, cu terminologii din cârciumă

vasile blaga

Dialogul mai colorat, invocat de mass-media, dupa ședința informală a conducerii centrale PNL cu președinții de organizații, pare să fi fost îngroșat, pe ici pe colo, chiar de cei care au generat așa numitele stenograme. Am făcut un tur “pe surse” al mai multor lideri din partid care ne-au pus, cap la cap, poveștile unele așezate, altele mai stridente, și cum s-au derulat ele.

Blaga nu i-ar fi comparat pe miniștrii PNL cu niște stâlpi

Astfel, celebra remarcă, cu conotații de cârciumă, ar fi avut ca sursă inițială, un schimb se replici între vicepreședintele PNL Virgil Guran și europarlamentarul Vasile Blaga. Doar că acesta nu ar fi fost așa de contondent cum a fost redat inițial. În fapt, spune unul din liderii chestionați, Vasile Blaga a avertizat “să nu ajungem să fim considerați ospătarii PSD, nu că această situație ar fi în prezent”. Enervarea lui Vasile Blaga pleca însă de la altceva.

“Este adevărat că tonul lui Vasile Blaga a fost unul mai apăsat, dar dacă e să fim cinstiți cu firul real al dialogului, când Vasile Blaga a vorbit de ospătari, tocmai îl certa pe Virgil Guran că l-a apelat “Nicu” pe premier în loc să îi spună “domnule președinte”.

Discursul lui Bolojan a ieșit umflat pentru ca să dea bine în presă

Un alt lider liberal susține că și speech-ul lui Ilie Bolojan a fost împănat de cei care l-au scurs la presa cu neadevăruri, ca să iasă mai spectaculos. “Vă dau un exemplu, Ilie Bolojan nu a spus niciodată că taximetriștii ar înjura PNL. El a spus că stă de vorbă cu taximetriști când vine la București să ia pulsul străzii. Atât a zis, că își trage căciulă pe cap și ascultă părerea lor”, a relatat o sursa de încredere. Aceasta susține că, din păcate rotativa mai încinge spiritele și unii colegi au fost tentați să distorsioneze spusele celor din sală pentru a intra în grațiile presei, sau pentru a genera sentimentul de instabilitate în partid.

“Blaga nu a vrut să spună în niciun moment că PNL este în această situație. Dimpotrivă, a fost mai degrabă un sfat, o sugestie că trebuie să stăm în gardă, ”, ne-a explicat o altă sursă prezentă la ambele ședințe ale liderilor PNL. Este clar că fostul președinte PDL, a relatat și un al patrulea lider prezent la discuții, dorea să impună ideea că trebuie să fie nume cu notorietate la guvern și exprimarea a fost una, „să îi zicem plină de apăsare”, dar nu era vorba de contextul actual. Acesta din urmă spune că, discuția de la Vila Lac este o lecție de adevăr și percepție, pentru că dialogul bun și real a ajuns să se rezume, în presă, desigur dat „tot de niște colegi cu interese mici”, la câteva fraze mai stridente.

Și pentru că ne-a realtat despre frazele stridente, liderul liberal s-a referit și la un ultim moment hilar. “Ce este și mai interesant este că Vasile Blaga, încercând să sublinieze că la rotativa de la sfârșitul lunii mai e nevoie de miniștri cu popularitate mare, chiar daca ar fi mai agresivi, a folosit o exprimare plastică, preluată de la fostul său șef, Traian Băsescu. “Pui un ministru lângă un stâlp și oamenii recunosc stâlpul!”, le-ar fi spus Blaga colegilor săi. Această a fost o exprimare, în urmă cu mulți ani, a președintelui Băsescu, care a și rămas denumită ca fiind „testul cu stâlpul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.