Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga și Ilie Bolojan au explodat în ședința liberalilor: pui un ministru lângă un stâlp și oamenii recunosc stâlpul! (Surse)

blaga vasile

Liberalii s-au reunit într-o ședință într-o ședință la Vila Lac pentru a discuta rotativa guvernamentală. Ședința a fost una cu scântei, mai mulți grei ai PNL lansând atacuri la adresa conducerii partidului.

Conform surselor noastre, cel care a dat tonul a fost europarlamentarul Vasile Blaga, fost lider al PNL. El a reproșat că am ”ajuns ospătari la guvernare”, iar PNL este strict o anexă a PSD-ului.

Vasile Blaga a avut și o exprimare plastică, atunci când a evaluat miniștrii PNL. ”Dacă pui 7 din 9 miniștri lângă un stâlp, până și activiștii PNL salută mai repede stâlpul decât pe ministru. Nu-i știe nimeni!”, a spus Vasile Blaga.

Citește și: Șefii filialelor PNL s-au reunit la Vila Lac: 'Trebuie să fim la guvernare, dar nu cu orice preț' - surse

Fostul lider al vechiului PDL a cerut ca în urma rotativei să intre la guvernare numele grele din PNL și PSD. ”Trebuie să intrăm la guvernare și noi, și PSD cu prima linie a partidelor. Inclusiv prietenii mei de la Bruxelles, cei doi prim-vicepreședinți”, a spus Blaga.

Vasile Blaga făcea referire la Dan Motreanu și Rareș Bogdan, care sunt prim-vicepreședinți ai PNL.

Ilie Bolojan: nu mă faceți PSD-ist!

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, s-a alăturat lui Vasile Blaga și a criticat prestația PNL la guvernare. El a spus că ”am venit să facem reforme și suntem doar un Guvern care administrează țara”.

Bolojan le-a cerut celor din conducerea PNL să vină cu oameni grei în echipa guvernamentală și să încerce să ia fața celor de la PSD. ”Puteți să-mi faceți orice, dar nu mă faceți PSD-ist, că eu nu pot, asta chiar nu pot”.

Bolojan a continuat și a spus că PNL-ul a fost doar o anexă a PSD-ului la guvernare, iar acest lucru trebuie să se schimbe.

De asemenea, Bolojan a cerut să nu mai fie prezentate sondaje în interiorul partidului prin care să se arată că partidul este pe creștere. El a spus că e clar faptul că PNL este în scădere din cauza lipsei reformelor și a alianței cu PSD.

Nicolae Ciucă: trebuie să prevenim derapajele la guvernare

Șeful partidului, premierul Nicolae Ciucă, le-a spus colegilor săi că PNL trebuie să rămână la guvernare pentru a preveni „derapajele”.

„Asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare. De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică. România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate. Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, le-a zis Ciucă liderilor PNL, zic sursele citate.

Nu cu orice preț

Liberalii consideră că trebuie respectat protocolul și rotativa la guvernare. „Este un moment bun de a ne pune în evidență calitățile pe care le avem, respectiv corectitudinea, seriozitatea, responsabilitatea”, au discutat liderii PNL.

„Cu toate acestea nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț”, s-a mai spus în ședința liberalilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.