Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul documentar despre compozitorul Ennio Morricone va fi prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia

filme, cinema, cinematograf

Filmul documentar pe care regizorul italian Giuseppe Tornatore i l-a dedicat regretatului compozitor Ennio Morricone, decedat acum un an, este ultimul inclus în programul din afara competiţiei al Festivalului de Film de la Veneţia, au anunţat marţi organizatorii citaţi de EFE, informează Agerpres.

Documentarul "Ennio" care va fi prezentat la cea de-a 78-a ediţie a Mostrei care se va desfăşura în perioada 1 - 11 septembrie prezintă un portret complet al lui Ennio Morricone, "un muzician cunoscut şi iubit în întreaga lume, unul dintre cei mai influenţi şi prolifici artişti ai secolului XX, de două ori laureat cu Oscar şi compozitor a peste 500 de coloane sonore de neuitat".

Tornatore, care dincolo de munca sa îl lega o mare prietenie de compozitor, semnează această portret a lui Morricone prin intermediul unui lung interviu cu maestrul la care a adăugat numeroase mărturii ale unor regizori iluştri precum Bernardo Bertolucci, Giuliano Montaldo, Marco Bellocchio, Dario Argento, Oliver Stone sau Quentin Tarantino,

"Ennio" este totodată o anchetă menită să dezvăluie puţin câte puţin ceea ce se ştie despre Morricone, precum pasiunea sa pentru şah, care ar putea avea legături misterioase cu muzica sa. Dar şi originea realistă a unora dintre intuiţiile sale muzicale precum urletul coiotului inclus în coloana sonoră a filmului "Il buono, il brutto, il cattivo", al lui Sergio Leone.

"Am lucrat cu Ennio Morricone timp de 30 de ani, cu el am făcut aproape toate filmele mele, fără a mai pune la socoteală documentarele, reclamele şi proiectele pe care am încercat să le realizăm. În toată această perioadă prietenia noastră a devenit tot mai puternică. (...) În vremea aceea m-am întrebat ce fel de documentar aş putea face despre el. Azi visul a devenit realitate", a spus Tornatore.

Şi a adăugat: "Nu este vorba despre cum aveam să-i prezint viaţa şi relaţia sa magică cu muzica, ci de a căuta în arhivele din întreaga lume interviuri şi imagini legate de nenumăratele colaborări realizate în trecut de Morricone cu unii cineaşti", a subliniat el.

"Ennio" se alătura astfel altor producţii prezentate în afara competiţiei, precum documentarul "Becoming Led Zeppelin" de Bernard MacMahon; "Halloween Kills", un sequel al celebrei francize ce marchează revenirea lui Jamie Lee Curtis, filmul SF "Dune", în regia lui Denis Villeneuve, sau drama istorică "The Last Duel" a lui Ridley Scott.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.