Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul documentar 'Unseen Romania' la ICR Istanbul

film

Filmul documentar ''Unseen Romania'' ("România nemaivăzută"), o producţie care prezintă doar o mică parte din bogăţia şi diversitatea patrimoniului cultural al ţării noastre, va fi proiectat miercuri la sediul Institutului Cultural Român ''Dimitrie Cantemir'' din Istanbul cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial, informează agerpres.ro

Anul acesta, printr-o iniţiativă a ICR, a fost organizată o serie de evenimente destinate promovării patrimoniului cultural românesc şi a unor obiective culturale mai puţin cunoscute. Proiectul, lansat la începutul lunii aprilie 2016, la Costeşti, judeţul Vâlcea, a facilitat atunci un tur al principalelor obiective culturale din zonă pentru invitaţii prezenţi. Scopul proiectului itinerant a fost descoperirea şi promovarea universului cultural rural românesc.

Planul SECRET al Alinei Gorghiu pentru fostii PDL-iști


Filmul ''Unseen Romania'' identifică şi prezintă câteva localităţi rurale din România care se diferenţiază nu neaparat prin pitorescul peisajului în care sunt amplasate sau prin brandul lor turistic deja consacrat, ci printr-o trăsătură unicat. Un exemplu poate fi satul labirint, un altul este satul perfect rotund. Unul este construit în întregime din marmură, altul este singurul loc din Europa de Sud-Est unde au fost conservate cele mai multe mori de apă funcţionale. Unul păstrează tradiţii folclorice străvechi, altul a transformat una dintre cele mai vechi îndeletiniciri de pe aceste meleaguri, păstoritul, în rafinament gastronomic.

Culisele reţinerii Anei Maria Pătru: Cine a turnat-o pe şefa Autorităţii Electorale Permanente


Cu proiecţia acestui documentar, ICR Istanbul a decis să marcheze ziua patrimoniului mondial, prin promovarea patrimoniului cultural naţional în rândul publicului local, evenimentul reprezentând o punere în valoare a imaginii ţării noastre, a culturii şi istoriei naţionale în context internaţional, transmite ICR Istanbul. 

Documentarul ''Unseen Romania'' este produs de Mădălina Codreanu, iar scenariul este semnat de Adrian Ursu şi Lelia Munteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.