DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Filmul 'Gata oricând! - Eroii de la Podul Jiului' a fost prezentat în premieră de gală, la Cineplexx Băneasa

zf.ro
Cineplexx cinema

Filmul "Gata oricând! - Eroii de la Podul Jiului" (Partea întâi) a fost prezentat vineri seară, în premieră de gală, la Cineplexx Băneasa din Bucureşti, în prezenţa actorilor şi a echipei de producţie.

În dimineaţa zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaş descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu Jiu, îl anunţă în grabă pe comisarul oraşului Ioan Popilian şi, împreună cu câţiva poliţişti şi cercetaşi, ajutaţi de câţiva civili rămaşi în oraşul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea oraşului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală - se arată în sinopsisul peliculei, potrivit Agerpres.

Regia filmului a fost semnată de Sergiu Prodan şi Barbu Silviu Tripăduş, iar din distribuţie fac parte actorii Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneţ, Daniel Nuţă.

"Regia şi imaginea au fost semnate de Sergiu Prodan, actualul ministru al Culturii din Republica Moldova. Nu era ministru atunci când l-am ales să colaboreze cu noi, am văzut filmul pe care l-a făcut acum vreo 10-15 ani, am zis când am văzut ce a făcut că el este alegerea pentru a face 'Gata oricând!', a acceptat, ne-am bucurat că a acceptat, după care a ajuns ministru fără să fi fost nicio legătură cu filmul", a spus Barbu Silviu Tripăduş, la finalul proiecţiei filmului.

"Dacă nu vrem să ştim cine ne-au fost bunicii şi străbunicii, nu avem nevoie de filme istorice. Dacă nu ne interesează ce au făcut acei oameni de ne-au lăsat nouă o ţară moştenire, nu avem nevoie de filme istorice. E foarte important. De ce? Pentru că în orice subiect de film istoric se află un sâmbure de mândrie naţională. Dacă este sădit când trebuie, va da roade", a adăugat Barbu Silviu Tripăduş.

Actorul Liviu Cheloiu, interpretul comisarului Ioan Popilian, a mărturisit că şi-ar dori ca, prin intermediul acestui film, publicul să ajungă să-i cunoască pe eroii de la Podul Jiului.

"În literatura română sunt foarte mulţi eroi necunoscuţi. Eu mi-aş dori să-i cunoaştem pe toţi sau să-i facem cunoscuţi pe toţi prin intermediul genului acesta de evenimente. Vorbim despre un eveniment în totalitate, pentru că, după Revoluţie, nu s-au mai făcut genul acesta de filme şi este bine-venit. Eu mi-aş dori ca acest film să fie vizionat foarte mult", a declarat, pentru AGERPRES, Liviu Cheloiu.

El a povestit cum a fost întâlnirea cu tinerii actori pe platoul de filmare.

"A fost dragoste la prima vedere. Practic, m-am întâlnit cu copiii pe platoul de filmare, acolo i-am cunoscut. Am întrebat ce este cu copiii ăştia, de unde vin. Mi s-a spus că ei sunt din Târgu Jiu şi sunt şase fraţi, unul este plecat în Anglia şi îi hrăneşte pe ceilalţi cinci rămaşi acasă, cu mamă cu tot, şi ei sunt foarte talentaţi, joacă toţi în film. Aristică cu Grigore, fraţi de cruce în film, sunt fraţi adevăraţi în viaţa de zi cu zi. Copilul doctorului din film este, de asemenea, fratele lor şi mai este şi o fată care este sora lor. Mai este unul mai mic, dar este prea mic şi nu avea cum să joace. A fost ca o tabără, ca un campus", a mai spus Cheloiu.

"Gata oricând! - Eroii de la Podul Jiului" va intra în cinematografele din ţară începând cu 1 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.