Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Rocketman' are 'interzis' în Samoa din cauza scenelor de sex între bărbaţi

Phoenix
cinema

Arhipelagul Samoa, unde homosexualitatea rămâne ilegală, a interzis difuzarea filmului biografic "Rocketman", inspirat de viaţa lui Elton John, din cauza scenelor de sex gay, anunță news.ro.

Responsabilul autorităţii care controlează filmele difuzate în arhipelag a explicat faptul că filmul conţine prea multe scene care nu sunt "potrivite pentru ca publicul să le vadă", scrie AFP.

Prezent la Festivalul de Film de la Cannes, "Rocketman" spune povestea ascensiunii unuia dintre primii cântăreţi care a vorbit deschis despre homosexuali şi despre lupta sa contra dependenţei de droguri, sex şi alcool.

Leiataua Niuapu, responsabilul autorităţii care controlează filmele difuzate în arhipelag, a confirmat săptămâna aceasta interdicţia în mass-media locale, explicând că lungmetrajul conţine prea multe scene indecente.

El a declarat pentru Samoa Observer că filmul încalcă "legile contra căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi nu este conform credinţelor culturale şi creştine" din arhipelag.

Citește și: Șeful OPC Timiș intră la RUPERE după ce DNA a descins la Primăria Timișoara: Au încercat să mă intimideze prin plângeri

Actele homosexuale sunt pedepsite cu şapte ani de închisoare în Samoa, potrivit asociaţiei cu sediul la Londra - Human Dignity Trust.

În 2009, Samoa a interzis filmul "Milk", în care Sean Penn îl interpreta pe politicianul Harvey Milk, militant al drepturilor homosexualilor.

În Rusia, "Rocketman" a fost cenzurat, fapt care a stârnit puternice critici din partea cântăreţului britanic.

Filmul biografic "Rocketman", regizat de Dexter Fletcher, îi are în distribuţie pe Taron Egerton, Richard Madden, Jamie Bell şi Bryce Dallas Howard şi este bazat pe viaţa muzicianului britanic Elton John.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.