Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful OPC Timiș intră la RUPERE după ce DNA a descins la Primăria Timișoara: Au încercat să mă intimideze prin plângeri

de Banat.ro
Sorin Susanu

Șeful OPC Timiș, Sorin Susanu, vine cu acuzații grave după ce procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara. Susanu atrage atenția că instituția pe care o conduce a făcut controale privind autorizațiile de construcție eliberate de Direcția de Urbanism și a fost supus unor tentative de intimidare de către unii reprezentanți ai Primăriei Timișoara.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție au EXPLODAT - Scrisoare către Iohannis și Dăncilă pentru ELIMINAREA împuternicirii obedienților în funcții de șefi

„Avem o tematică în lucru de câteva săptămâni, în care ne ocupăm atât în baza tematicii, cât și a plângerilor, de problemele existente în ceea ce privește dezvoltatorii imobiliari. Au fost descoperite numeroase probleme pentru care s-au aplicat zeci de mii de lei, spre exemplu de refacere a locurilor de parcare, de restituire către consumatori a unor sume încasate necuvenit și altele. În contextul acestor verificări ne-am aplecat atenția și asupra legalității desfășurării acestei activități, de la autorizație de construcție și până la execuție, unde avem în vedere anumite potențiale nereguli.

Primăria Timișoara, prin reprezentanții ei, s-a simțit extrem de nemulțumită de faptul că instituția pe care o reprezint a desfășurat mai multe controale asupra unor activități din subordinea acesteia și a încercat să mă intimideze prin numeroase sesizări și plângeri împotriva mea. În concluzie, numitorul comun al tuturor problemelor enunțate anterior pare a fi municipalitatea Timișoara, îndeosebi prin serviciul de autorizări și urbanism, iar în toate cazurile cercetate de noi aspectele care țineau de atribuțiile legale ale altor instituții au fost comunicate acestora în vederea aplicării măsurilor legale. Salut inițiativa instituțiilor statului de a încerca să readucă normalitatea în ceea ce înseamnă modalitatea de eliberare și acordare a autorizațiilor și de sancționare a celor vinovați dacă au încălcat prevederile legale deoarece, așa cum am mai spus, domnul primar Robu, direct sau prin reprezentanții săi din primărie, nu este și nu ar trebui să fie mai presus de lege și nu trebuie să trateze municipiul Timișoara ca și cum ar fi proprietatea personală a dânsului și să considere că legea este facultativă pentru dânsul”, a declarat șeful OPC Timiș Sorin Susanu pentru deBanat.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.