Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul Sieranevada, proiectat la 'Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta'

sieranevada

Filmul ''Sieranevada" va fi proiectat la cea de-a 9-a ediţie a ''Zilelor Filmului de Arhitectură din Budapesta", eveniment care se va desfăşura în perioada 2-5 martie 2017. Proiecţia filmului va avea loc în 5 martie la cinematograful Toldi, cu subtitrare în limba engleză, informează ICR Budapesta într-un comunicat de presă, citat de agerpres.ro

Filmul ''Sieranevada" regizat de Cristi Puiu (Moartea domnului Lăzărescu - 2005, Aurora - 2010) a fost nominalizat pentru Palme D'or, a primit Premiul Societăţii Internaţionale a Cinefililor pentru scenariu la Cannes, premiile Gold Hugo şi Silver Hugo la Festivalul de Film de la Chicago şi multe alte premii. A fost excelent primit de criticii de film din toată lumea, dar şi de către publicul românesc.

Guvernul Grindeanu, LOVITURĂ pentru Guvernul Cioloș: Susține respingerea unei OUG controversate


Lungmetrajul îl are ca personaj central pe Lary, un medic trecut de 40 de ani, care îşi petrece ziua de sâmbătă în sânul familiei, reunită cu ocazia comemorării tatălui său, decedat în urmă cu 40 de zile. Modul în care evoluează evenimentul îl determină pe Lary să se confrunte cu trecutul său şi cu propriile temeri, să-şi reevalueze poziţia în familie. Comedia cu tente satirice a fost filmată aproape în totalitate într-un apartament de bloc îngust. 

''Zilele Filmului de Arhitectură din Budapesta", eveniment organizat de Centrul Ungar de Arhitectură Contemporană, este primul de acest gen din regiune şi al doilea din Europa ca mărime. Evenimentul aduce în faţa unui public larg problemele actuale ale arhitecturii contemporane, ale design-ului şi urbanismului. Are scopul de a genera dialog între practica arhitecturală, care îşi găseşte sursa de inspiraţie şi în cinematografie, respectiv filmul, care la rândul lui împrumută idei din caracterul spaţiilor urbane şi arhitecturale. Unul din obiectivele principale ale festivalului este stimularea şi încurajarea acţiunii civice în general, în vederea îmbunătăţirii spaţiului public urban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.