Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filomena a reaprins luminițele de Crăciun în centrul Madridului

Facebook
Madrid craciun

Furtuna Filomena a făcut victime omenești și pagube catastrofale asupra Madridului, dar  a creat și peisaje hibernale, cum rar se văd în această zonă mediteraneană.

După ce  ninsoarea istorică de  50 de ore  a încetat sâmbătă, madrilenii au ieșit la plimbare să admire și sa se bucure de splendorile iernii.

Au făcut fotografii, au schiat, s-au dat cu săniuța, au dansat “Macarena”. Unii mai inventivi au făcut echipe și s-au bătut cu bulgări de zapadă, dar meciul lor periculos a fost oprit de către agenții de poliție.

În week-end, cei care s-au plimbat  prin centrul orașului au  avut parte și de o surpriză foarte plăcută. Au găsit luminițele de Crăciun reaprinse,deși le știau stinse de la 6 Ianuarie, când a fost sărbătorită Ziua Regilor Magi.

Totul are o explicație logică, beculețele au fost reaprinse pentru a da căldură. Aceasta  ar topi zăpada Filomenei și ar împiedica-o să se transforme în gheață și,din cauza greutății, să rupă ramurile  arborilor, firele electrice și  ornamentele  care au înfrumusețat capitala iberică de Crăciun.

Marin MIHAI, corespondent Spania

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.