Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filosoful Mihai Șora transmite `Capra cu trei iezi` de pe patul de spital/ AUDIO

Stirile Kanal D
Mihai Sora

Filosoful Mihai Șora spune poezii pe patul de spital. Starea sa de sănătate este mai bună susține familia. În vârstă de 101 el se află la secţia de terapie intensivă a Spitalului Elias, a povestit „Capra cu trei iezi”, „versiunea pre-creştină”, după cum scrie soţia sa, Luiza Palanciuc Şora care a făcut publică înregistrarea poveştii.

Marko Bela: Au trecut o sută de ani, dar situaţia Transilvaniei rămâne în continuare nerezolvată! Suntem, de fapt, români cu toţii, şi în cadrul acesta diferiți

„La terapie intensivă, aparţinătorii nu pot sta mai mult de câteva minute. Nu sunt autorizaţi să filmeze ori să fotografieze bolnavii. Dar, în mod excepţional, au voie să înregistreze cu telefonul povestea „Capra cu trei iezi”. Aseară, a fost versiunea pre-creştină, în care, dintr-un acut sentiment al dreptăţii, Capra îl pune pe Lup la prăjit: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. La terapie intensivă, aparţinătorii nu pot sta mai mult de câteva minute. Nu sunt autorizaţi să filmeze ori să fotografieze bolnavii. Dar, în mod excepţional, au voie să înregistreze cu telefonul povestea „Capra cu trei iezi. Aseară, a fost versiunea pre-creştină, în care, dintr-un acut sentiment al dreptăţii, Capra îl pune pe Lup la prăjit: ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Cel mai mult mi-a plăcut momentul în care a venit asistenta-şefă şi mi-a spus că ora de vizită s-a încheiat, iar o altă asistentă a adăugat imediat: „Lăsaţi-l să termine povestea!”, „, explică Luiza Şora.

Fotografie VIRALĂ: Doi săteni din Teleorman stau pe bancă în timp ce pompierii scot apa. Godină: 'Eram sigur că o vor şterge'

Mihai Şora a fost operat miercuri în urma unor probleme la colecist şi se simte bine după operaţie, potrivit medicilor.

Vezi şi: Pepenele roșu injectat. Cum îl recunoști?

„Domnul Şora este bine, se reface în limitele vârstei de 101 ani, este conştient, vorbeşte, nu au apărut complicaţii”, a asigurat medicul. „Ne propunem ca mâine (sâmbătă, n.r) să-l transferăm pe secţie, pentru 3-4 zile, şi când va dori şi în funcţie de cum se va simţi, aici va avea un cuvânt de spus şi soţia, să meargă acasă”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silviu Negoiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.