Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Final de circuit european pentru Grand Chess Tour: 40.000 de dolari merg la campionul mondial Magnus Carlsen, câștigătorul SUPERUNITED Rapid & Blitz Croația

Campionul mondial, Magnus Carlsen, câștigă etapa de Rapid & Blitz Croatia 2022. Cel mai bun șahist al momentului și-a adjudecat primul loc, după o serie de 5 victorii consecutive în ziua a IV-a din competiție.

O competiție spectacol – un test de anduranță pentru toți jucătorii

Etapa croată a Grand Chess Tour: spectacol și suspans. De ziua mondială a șahului, Magnus Carlsen a făcut un anunț neașteptat: nu își va mai apăra titlul mondial. După numai patru zile, Carlsen câștigă competiția cu 22.5 puncte, fiind urmat în clasament de doi francezi, ambii clasați pe locul 2, la diferență de numai jumătate de punct de acesta. Alireza Firouzja și Maxime Vachier-Lagrave ambii cu 22 de puncte.

Clasamentul la finalul competiției de șah a fost următorul:

1. Magnus Carlsen - 22.5 p

T-2. Alireza Firouzja - 22 p

T-2. Maxime Vachier-Lagrave - 22 p

T-4. Ian Nepomniachtchi - 21 p

T-4. Wesley So - 21 p

6. Jorden Van Foreest - 19 p

T-7. Shakhriyar Mamedyarov - 15 p

T-7. Leinier Dominguez - 15 p

9. Veselin Topalov - 12 p

10. Ivan Saric - 10.5 p

“Avem satisfacția organizării impecabile a unui turneu care a devenit deja o tradiție șahistică și un omagiu anual adus acestui sport minunat. Pentru că Fundația Superbet și-a asumat misiunea de a populariza șahul și de a-l aduce aproape de cât mai mulți copii și tineri, îmi doresc ca Grand Chess Tour să acționeze ca un magnet care va atrage și mai multe minți tinere și sclipitoare către șah. Continuăm etapele GCT peste ocean, cu convingerea că șahul are puterea de a ne uni”, a declarat Augusta Dragic, președinta Fundației Superbet, la încheierea circuitului european al GCT 2022.

Trofeul înmânat campionului mondial Magnus Carlsen este un omagiu artistic operei de referință a sculptorului român Constantin Brâncuși: Coloana Infinitului.

Magnus Carlsen deține titlul de campion mondial din 2013. Performanțele sale șahistice sunt comparate constant cu cele ale fondatorului Grand Chess Tour, Garry Kasparov.

Despre turneul Grand Chess Tour (GCT)

GCT este un circuit internațional care aliniază cei mai buni jucători de șah ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului, la nivel global, a inspirat înființarea Grand Chess Tour și, totodată, a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Despre Fundația Superbet

Prin Fundația Superbet, Grupul Superbet, cel mai mare operator din industria de Betting & Gaming din România, derulează o varietate de programe CSR prin care se implică în viața comunității. Fundația promovează educația, performanța, valorile culturale și susține realizarea unor acțiuni și materiale (cărți, filme, programe culturale etc.) care contribuie la educație, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilități. Din 2019, este și partener strategic al Federației Române de Șah. Alte proiecte notabile sunt dedicate sănătății (#pariempebine, “Race for Cure”), culturii și educației prin susținerea revistei “Dilema Veche”, a revistei „Știință & Tehnică” sau a publicației bilunare de business „New Money”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.