Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala Copei Libertadores se va disputa. Măsura de închidere a stadionului El Monumental a fost ridicată

www.publika.md
River Plate

Măsura de închidere a stadionului El Monumental a fost ridicată, astfel că arena va putea găzdui astăzi manşa secundă a finalei Copa Libertadores, meci care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă dar a fost amânat din cauza unor incidente grave, informează sport.es, conform news.ro

“Măsura de închidere a fost ridicată, deoarece toate elementele de siguranţă au fost întrunite”, a declarat Ricardo Pedace, membru al corpului de control al organismului care a impus măsura de închidere a stadionului.

Stadionul El Monumental fusese închis de autorităţile argentiniene pentru depăşirea capacităţii şi blocarea ieşirilor de urgenţă la meciul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, iar River Plate trebuia să achite o amendă pentru ca finala cu Boca Juniors să aibă loc.

Manşa secundă a finalei Copa Libertadores, dintre River Plate şi Boca Juniors, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă seară, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, a fost amânată pentru duminică, din cauza incidentelor.

Decizia de amânare a venit după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniţi de geamul spart sau afectaţi de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc şi confruntări între suporteri şi forţele de ordine.

După ce iniţial Conmebol a amânat partida o oră, de la ora locală 17.00 la 18.00, iar apoi pentru ora 19.15, ulterior a decis că meciul nu se poate juca sâmbătă, astfel că l-a amânat pentru duminică.

Preşedintele Conmebol, Alejandro Dominguez, a făcut un apel către fani ca duminică finala să se dispute fără probleme, “cu respect faţă de adversar şi arătând lumii cea mai frumoasă faţă a Americii de Sud”.

El a menţionat că forul pe care îl conduce le cere autorităţilor să acţioneze imediat şi vrea să colaboreze cu acestea pentru identificarea, reţinerea şi sancţionarea celor vinovaţi pentru incidente.

În prima manşă a finalei Copa Libertadores, disputată la 11 noiembrie, pe stadionul La Bombonera, Boca Juniors a remizat cu River Plate, scor 2-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.