Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala Le Pen-Macron s-a jucat și în România

captura TV
rebega diaconescu

Dezbaterea Marine Le Pen-Emmanuel Macron s-a mutat în România, unde postul B1 Tv a difuzat în această seară în direct o confruntare între europarlamentarul Laurențiu Rebega, colaborator și apropiat al lui Marine Le Pen, pe care a avut-o și oaspete în România în 2016, inițiator al Partidului Forța Națională, și fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, susținător al lui Macron. Lucrurile s-au aprins ca și în dezbaterea din Franța de miercuri dintre cei doi candidați, Cristian Diaconescu acuzând-o pe Le Pen că pune în pericol proiectul european, în timp ce Rebega a argumentat că cei care au adus UE în starea de blocaj în care se află sunt partidele și politicienii vechi, Marine Le Pen având doar meritul de a atrage atenția asupra situației dezastruoase a lucrurilor.

MEGA ANCHETĂ condusă de FBI și Europol: au făcut 900 de arestări

Culmea este că, după ce Laurențiu Rebega a anunțat nevoia unui partid naționalist la noi în țară care să pună România pe primul loc, Cristian Diaconescu i-a dat dreptat și chiar a anunțat că o asemenea mișcare se va afirma în România și că este mai bine să existe această formă de exprimare politică decât să se ajungă la radicalismul celor care au această aspirație și care nu se simt reprezentați. Potrivit lui Rebega, este vorba de un partid naționalist moderat, civic, care să luptea pentru România, nu pentru stânga sau dreapta.

În acest context, europarlamentarul care este și vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, grup condus chiar de Marine Le Pen, a atras atenția că România este izolată de problemele care se discută în Europa și că este timpul să avem și la noi în țară aceste dezbateri.

La finalul emisiunii, Rebega chiar i-a făcut o invitație lui Cristian Diaconescu să se alăture Partidului Forța Națională, partid inițiat de europarlamentarul român, având în vedere că a înțeles necesitatea existenței unui partid naționalist și consideră necesară apărarea intereselor naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.