Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala naționalaă Eurovizion vrea să rupă norii - Cine sunt invitații

EURIVISION
eurovision 2019

Reprezentanţii Norvegiei şi Ciprului la concursul Eurovision 2020 şi Loreen, câştigătoarea ediţiei din 2012 a competiţiei internaţionale, sunt invitaţi în finala selecţiei naţionale care va avea loc duminică la Buzău, a transmis miercuri televiziunea publică, potribvit news.ro

Cântăreaţa suedeză Loreen şi doi dintre concurenţii ediţiei din acest an - Ulrikke Brandstorp, reprezentanta Norvegiei, şi Sandro, reprezentantul Ciprului - vor urca pe scena din Sala Sporturilor din Buzău pentru a susţine scurte recitaluri.

Loreen a câştigat Eurovision Song Contest 2012 cu piesa „Euphoria”, care a ajuns în fruntea clasamentelor din 21 de ţări. Albumul său de debut, „Heal”, a fost lansat în acelaşi an, şi a fost urmat, în 2017, de „Ride”.

„Îmi face mare plăcere să ştiu că reprezentanta din acest an a României se numără printre fanii mei. Îi doresc succes în urmatoarele etape ale concursului!”, a transmis Loreen.

Ulrikke Brandstorp, în vârstă de 24 ani, vine din Sarpsborg (Norvegia) şi îşi va reprezenta ţara cu balada „Attention". Ea este şi autoarea acestei piese pe care a scris-o în colaborare cu Kjetil Morland şi Christian Ingebrigtsen.

Sandro (Alessandro H. Ruetten), reprezentantul Ciprului, s-a născut în urmă cu 24 de ani în Germania, ţară în care locuieşte şi în prezent. Interpretul cu origini americane şi greceşti a fost ales, în decembrie 2019, de televiziunea publică din Cipru pentru a reprezenta această ţară la Eurovision. În luna mai, la Rotterdam, Sandro va interpreta piesa „Running”, compusă de australianul Alfie Arcuri, interpretul australian care a câştigat Premiul SRTv – SRR la editia din 2019 a festivalului Cerbul de Aur.

Televiziunea Română a lansat vineri cele cinci melodii pe care Roxen le va cânta în finala naţională Eurovision 2020. Acestea sunt: „Alcohol You", „Beautiful Disaster", „Cherry Red", „Colors" şi „Storm". Ele pot fi ascultate atât pe canalul YouTube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei.

Aşa cum a fost anunţat, pe 1 martie publicul şi juriul de specialitate vor decide care dintre cele cinci este cea mai bună pentru a reprezenta România la concursul internaţional Eurovision din luna mai.

Finala selecţiei naţionale va începe la ora 21.15 minute, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Potrivit organizatorilor, show-ul va dura aproximativ 3 ore, timp în care Roxen, cântăreaţa în vârstă de 20 de ani din Cluj-Napoca, va prezenta publicului piesele.

Spectacolul va cuprinde şi un recital susţinut de Dora Gaitanovici, finalistă la „Vocea României” şi la selecţia naţională Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

La cea de-a 65-a ediţie a concursului vor participa 41 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.