Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finaliştii Premiului Femina 2019 pentru romane franceze şi străine şi eseu au fost anunţaţi: Cine este în cursă

scriitor

Juriul Premiilor Femina a anunţat miercuri listele de nominalizări pentru anul 2019 la secţiunile roman francez, roman străin şi eseu, anunţă Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

Componenţii juriului au dat publicităţii listele pe care se află viitorii laureaţi ai prestigioaselor premii literare franceze.

În 2018, premiul pentru roman i-a revenit lui Philippe Lançon, pentru volumul "Le Lambeau".

Pentru trofeul dedicat celui mai bun roman sunt în competiţie şase volume din Franţa: "Un dimanche à Ville-d’Avray", de Dominique Barbéris (Arléa), "Scrabble" de Michael Ferrier (Mercure de France), "La Tentation" de Luc Lang (Stock), "Par les routes" de Sylvain Prudhomme (Gallimard), "Opus 77" de Alexis Ragougneau (Viviane Hamy) şi "Eden", de Monica Sabolo (Gallimard).

Cinci volume străine concurează pentru secţiunea specială, acestea fiind "Borgo Vecchio" de Giosuè Calaciura, în traducerea semnată de Lise Chapuis (Notabilia), "Le cœur de l’Angleterre" de Jonathan Coe, într-o variantă semnată în franceză de Josée Kamoun (Gallimard), "Le grand royaume des ombres", de Arno Geiger, tradus de Olivier Le Lay (Gallimard), "Girl", de Edna O’Brien, în franceză de Aude de Saint-Loup et Pierre-Emmanuel Dauzat (Sabine Wespieser) şi "Ordesa" de Manuel Vilas, tradus de Isabelle Gugnon (Sous-Sol)

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul

La categoria eseu, concurează nouă titluri.

Juriul a atras atenţia asupra volumelor "La Bruyère, portrait de nous-mêmes", de Jean-Michel Delacomptée (Robert Laffont), "La fabrique du crétin digital: les dangers des écrans pour nos enfants", de Michel Desmurget (Seuil), "L’usage du vide: essai sur l’intelligence de l’action, de l’Europe à la Chine", de Romain Graziani (Gallimard), "La langue confisquée: lire Victor Klemperer aujourd’hui", de Frédéric Joly (Premier Parallèle), "Giono, Furioso", de Emmanuelle Lambert (Stock), "Débuter, comment c’est: entrer en littérature" de Bertrand Leclair (Agora, Pocket), "J’ai oublié" de Bulle Ogier şi Anne Diatkine (Seuil), "Arpenter le paysage: poètes, géographes et montagnards" de Martin de la Soudière (Anamosa) şi "La fabrique de l’écrivain national: entre littérature et politique", de Anne-Marie Thiesse (Gallimard).

Numele câştigătorilor va fi anunţat pe 5 noiembrie.

Premiul Femina este o distincţie literară iniţiat în 1904 de un grup de 22 de autori pentru revista La Vie heureuse, cunoscută ulterior drept Femina. Trofeele sunt decernate anual de un juriu alcătuit exclusiv din femei. Sunt premiate volume în proză sau versuri scrise de bărbaţi sau femei, câştigătorii fiind anunţaţi în mod tradiţional în prima săptămână din luna noiembrie. De-a lungul anilor, premiul a fost câştigat de autori ca Antoine de Saint-Exupéry (1931), Marguerite Yourcenar (1968) sau Jorge Semprún (1969).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.