Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțele anunță schimbări importante

schimbare, change

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, spune că în Guvern nu există o imagine a modului în care se cheltuiesc banii publici și că, din acest motiv, va avea loc o prioritizare a investițiilor.

Ministrul a spus că este adevărată risipa din teritoriu.

"Avem în vedere două domenii. În primul rând, avem în vedere componenta de prioritizare a investițiilor. Unitatea din minister care se ocupă de prioritizarea investițiilor lucrează cu Banca Mondială la rafinarea metodelor de selectare a acestor proiecte, astfel încât să le putem prinde în bugetul de anul următor. Lista trebuie discutată și cu ministerele pentru că sunt deja proiecte deschise la ei, fazarea lor e importantă, dar foarte importantă este selectarea. Trebuie să ne bazăm pe criterii economice, dar și sociale pentru că vorbim de investiții publice", spune aceasta pentru profit.ro.

"În acest fel, vom închide ineficiențe clare în folosirea banilor publici. Dacă banii nu ajung în marile proiecte pe care ni le dorim, atunci ajung să fie risipiți pe proiecte mici și cu relevanță redusă pentru societate", a mai spus ministrul.

"Acestei unități de prioritizare a proiectelor de investiții nu i s-a acordat suficientă atenție. Lucrurile au mers lent în anumite domenii. Vom accelera prioritizarea investițiilor. La pachet vine un mecanism de control al angajamentelor bugetare. În 2016, vom avea o imagine mai bună pe un segment pilot de unități administrative. În acest moment, bugetarea pe angajamente nu a fost posibilă până la apariția acestei platfome, care înseamnă o muncă uriașă. Oamenii din unitate trebuie să știe să o folosească, am început traininguri cu cei din teritoriu", a declarat Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.